Bouw- en infrabuffetten in teken van instroom en behoud personeel | Kom ook!

Door Fenneken Lamaker , 08 september 2017

Bouw- en infrabuffetten in teken van instroom en behoud personeel | Kom ook!

Ervaart u ook dat het steeds lastiger wordt om de juiste mensen te vinden? En ook als het lukt, dan zijn ze soms al snel weer vertrokken. Misschien vraagt u zich ook af hoe u nieuwe medewerkers kunt binnenhalen en behouden? De aankomende serie Bouw- en Infrabuffetten is volledig toegespitst op dit thema. Zo bent u snel weer helemaal bij.  De buffetten vinden plaats in het hele land, verspreid over de maanden september en oktober.

Klik hier voor een datum en locatie bij u in de buurt »

Opzet Bouwbuffet

We beginnen elk buffet om 16.00 uur plenair, met een praktijkvoorbeeld, waarin een ondernemer zoals u vertelt hoe hij werknemers binnenhaalt, boeit en stimuleert duurzaam inzetbaar te blijven. Ook komt aan de orde welke faciliteiten Bouwend Nederland en de opleidingsbedrijven u bieden op dit vlak, maar ook wat u zelf kunt doen en wat moet u vooral zelf wíllen doen. Na het plenaire deel kunt u 2 van deze 4 workshops volgen:

1 - Hoe motiveer ik mijn werknemers om duurzaam inzetbaar te blijven?
Wim van Hout (trainer bij Boertien, Vergouwen en Overduin) geeft u handvatten om het gesprek met uw medewerkers aan te gaan over hun gezondheid, hun toekomst, hun werkvermogen en hun ontwikkeling. U kunt hen motiveren en daarin een actieve rol spelen:

 • Hoe bespreek je de resultaten van de duurzame inzetbaarheidsanalyse (DIA) met een medewerker?
 • Hoe stuur je acties en adviezen uit de DIA aan en hoe ondersteun je die?
 • Hoe bespreek je met een medewerker zijn toekomst bij het bedrijf: houd deze dit werk tot zijn 67e of 68e jaar vol?
 • Hoe bespreek je het werkvermogen met een medewerker?

2. Hoe haal ik het maximale rendement uit de DIA? -Tjeerd Willem Hobma / Volandis
Na afloop van deze workshop weet u hoe u optimaal rendement uit het DIA-gesprek kunt halen:

 • Wat kunt u van het DIA-gesprek verwachten en hoe legt u dit aan uw werknemers uit;
 • Welke onderwerpen komen in de DIA aan de orde
 • Welke vervolgacties zijn mogelijk.
 • U kunt een bedrijfsrapportage “lezen” en op basis daarvan actie ondernemen.

3. Opleiden en ontwikkelen - Marcel van Lieshout, Bouwend Nederland / BouwLoopbaan
BouwLoopbaan (aangeboden door Bouwend Nederland, verbonden aan Bouwopleiders) is een mogelijk vervolg op de DIA, gericht op het zoeken en vinden van een passende opleiding. Marcel van Lieshout legt u uit:

 • Wat doet Bouwloopbaan voor u?
 • Wat kunt u in uw bedrijf met Bouwloopbaan?
 • U doet zelf een mini-assessment om zo persoonlijk te ervaren wat BouwLoopbaan te bieden heeft.

4. Bewust bezig met veiligheid - Charles Verheyen (Bouwend Nederland) en Intersafe
Voor het behoud van personeel is veiligheid een belangrijke voorwaarde! Ook is veiligheid belangrijk voor het imago van de branche, en dus voor een goede instroom. Bevordering van veiligheid(sbewustzijn) binnen de bouw & infra is niet voor niets één van de doelstellingen van de jaarlijkse ‘Bewust Veilig-dag’ op de derde vrijdag van maart. In deze workshop:

 • Hoort u hoe een collega-lidbedrijf Bewust Veilig heeft georganiseerd. Op 16 maart 2018 is er weer een jaarlijkse “Bewust Veilig-Dag”. Doet uw bedrijf dan ook mee?
 • Doet u ideeën op om het veiligheidsbewustzijn in uw bedrijf te vergroten.
 • Leert u hoe u het verantwoordelijksheids gevoel bij uw medewerkers voor de eigen veiligheid en die van anderen kunt vergroten.

Voor wie? En wat kost het?

De bouw- en infrabuffetten zijn bestemd voor alle leden van Bouwend Nederland, in het bijzonder DGA’s, HR-managers, KAM-managers en leidinggevenden die met medewerkers in gesprek zijn/gaan over hun toekomst.  Er zijn meerdere deelnemers van één bedrijf welkom. Op die manier kunt u meer workshops volgen en optimaal gebruik maken van de aangeboden informatie.

Voor leden van Bouwend Nederland zijn aan deelname geen kosten verbonden. Afmeldingen tot uiterlijk 2 werkdagen voor de bijeenkomst zijn kosteloos. Echter, voor te laat ontvangen afmeldingen of no-show zijn wij genoodzaakt om € 50,00 exclusief BTW in rekening te brengen.

Aanmelden via evenementen@bouwendnederland.nl. Bij aanmelding graag vermelden: naam – naam bedrijf – e-mailadres – datum – locatie – twee workshops naar keuze.

Klik hier voor data, locaties en contactpersonenen: klik hier


DUURZAME INZETBAARHEID EN DE CAO BOUW & INFRA MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID BLIJVEN INVESTEREN IN ONTWIKKELEN (BIO) INSTROOM INSTROOMCAMPAGNE

Over de auteur

F.J. (Fenneken) Lamaker-de Vries

Beleidsadviseur

Contactpersoon bij dit bericht

Jolanda van Kooten

Secretaresse Sectie Bouw Klein en Sectie Bouw Midden