Lustrumfeest jongerenkern viert nieuwe generatie

Door Jan Overtoom , 05 oktober 2017

De oudste jongerenkern van Bouwend Nederland (JBN) kern Duinstreek bestaat vijftig jaar. De kern omvat een club jonge enthousiaste managers, ondernemers en bestuurders uit de bouw en infra die samenwerken aan de toekomst. De leden hebben het jubileum aangegrepen om meer jongeren voor de bouw te interesseren. Daarom zijn zij een samenwerking aangegaan met opleidingsbedrijf ESPEQ uit Heerhugowaard.

ESPEQ leidt jonge mensen op voor een baan in de bouw-, hout-, schilder- en tegelbranche en kan twijfelende vmbo-scholieren net dat laatste zetje in de juiste richting geven. Dit leek de JBN kern Duinstreek de perfecte basis om vanuit verder te werken. “Als jonge ondernemers is het aan ons de taak jongeren te inspireren en rond te leiden op de bouwplaats, zodat ze enthousiast worden van het vak,” zegt het bestuur van JBN kern Duinstreek.

Tijdens het lustrumfeest op 7 oktober zal het startsein van deze samenwerking worden gegeven waarna studenten van ESPEQ, tien tot vijftien keer per jaar toegang krijgen tot de bouwplaatsen van leden van de jongerenkern. In samenwerking met ESPEC en de studenten hopen zij nog meer jongeren te kunnen enthousiasmeren door het delen van kennis en kunde. Op deze manier neemt JBN de verantwoording om de branche te laten groeien. “Uiteindelijk hebben wij elkaar in de toekomst ook weer hard nodig,” besluit het bestuur.Over de auteur

Jan Overtoom

Regiomanager Randstad Noord van Bouwend Nederland