Nieuwe versie Handleiding WKa beschikbaar voor leden

Door Jørgen Hulsmans , 12 oktober 2017

Nieuwe versie Handleiding WKa beschikbaar voor leden

De Wet ketenaansprakelijkheid (WKa) maakt dat de aannemer van een werk aansprakelijk is voor de loonheffingen die zijn onderaannemer, over aan hem uitbesteed werk, moet afdragen. Omdat in veel bouwprojecten met aannemers en onderaannemers wordt gewerkt, speelt de WKa voor alle betrokken partijen in de keten een grote rol. Daar komt bij dat ketenaansprakelijkheid een omvangrijk en complex onderdeel is van de bedrijfsvoering. Onvoldoende kennis van (delen van) van deze wet kan grote financiële gevolgen hebben voor elk individueel bedrijf.

Wetgeving wijzigt, Handleiding WKa verandert mee

Dat alles was voldoende aanleiding voor Bouwend Nederland om al weer enige jaren terug een handleiding te maken die het toepassen van de wet verduidelijkt en vergemakkelijkt.
Inmiddels is de wet- en regelgeving niet meer dezelfde als toen. Neem bijvoorbeeld maar de regels rondom privacy. En ook de omvang en de complexiteit van veelal grote bouwprojecten is verder toegenomen. Kortom, voldoende redenen om een nieuwe en complete update van de Handleiding WKa te maken.

De handleiding bevat nuttige informatie die verhelderd wordt door voorbeeldsituaties, praktijkgevallen en jurisprudentie. Om gemakkelijk te kunnen navigeren in dit uitgebreide document is op tal van plaatsen een digitale verwijzing te vinden naar bijbehorende tekstgedeelten en bijlagen. Daarmee is de Handleiding WKa niet alleen een leesdocument maar ook een hulpmiddel en naslagwerk.
Doe er uw voordeel mee, want het niet goed toepassen van de wet kan grote financiële gevolgen hebben voor uw onderneming.

Klik hier voor de nieuwe versie van de Handleiding WKa, inclusief bijlagen »

Op zoek naar een cursus over de WKa?

De BNL Academy van Bouwend Nederland organiseert cursussen die helpen bij uw bedrijfsvoering en persoonlijke ontwikkeling. Altijd actueel, gericht op de praktijk én gegeven door specialisten uit de bouw en infra. Ook over de WKa biedt BNL Academy een eendaagse cursus: Aan de slag met de WKa.


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

J.J. (Jørgen) Hulsmans

Adviseur Beleid & Vereniging