Nationale Onderwijsweek 2017

Door Redactie, 04 oktober 2017

Nationale Onderwijsweek 2017

De Onderwijsweek start in Nijmegen, omdat de stad in 2017-2018 is verkozen tot onderwijsstad van Nederland. Het thema van deze onderwijsweek is ‘gelijke kansen’.

Met het programma, gericht op studenten, leerlingen, ouders, docenten en belangstellenden, staat onderwijs in Nederland een week lang in de schijnwerpers. De aftrap vindt vrijdag plaats met zo’n 5000 kinderen en op donderdag 5 oktober wordt de OnderwijsTopTalentPrijs uitgereikt.

Gelijke kansen in het onderwijs

Gemeente Nijmegen, Stichting Nationale Onderwijsweek (NOW) en Nijmeegse onderwijsinstellingen werken deze week samen om het thema ‘gelijke kansen in het onderwijs’ in de schijnwerpers te zetten. Nijmegen is niet voor niets gekozen tot onderwijsstad van Nederland. “Wij investeren in gelijke kansen in het onderwijs. De prioriteit ligt bij het bieden van ontwikkelingskansen voor het kind, want ieder talent telt”, aldus wethouder Onderwijs, Renske Helmer-Englebert.

Recordpoging bewegend leren

De Nationale Onderwijsweek werd 29 september feestelijk geopend met een recordpoging bewegend leren op de sportvelden in de Gildekamp met Jochem van Gelder.