Nieuwe regelgeving opbouw rolsteigers per 1 januari 2018

Door Redactie, 10 oktober 2017

Nieuwe regelgeving opbouw rolsteigers per 1 januari 2018

Werkgevers moeten zorgen voor een werkmethode die de grootste garantie geeft op het voorkomen van ongevallen en voldoet aan de laatste stand der techniek. Dit betekent dat altijd achter leuningen moet worden gewerkt. Hier mag, omdat het valgevaar betreft, niet van worden afgeweken om economische motieven.

Volgens de nieuwe regelgeving mag je een werkplatform pas betreden nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht. Vanaf januari 2018 gaat de inspectie hierop toezien.
Verschillende fabrikanten hebben systemen ontwikkeld waarmee veilig kan worden opgebouwd en in veel gevallen ook simpeler en sneller.

Meer informatie

Meer informatie vind je in de flyer van de VSB. De nieuwe, veiligere opbouwmethoden tref je inhet A-blad rolsteigers (april 2016), met daarin de vermelding dat deze verplicht worden per 1 januari 2018, en daarmee ook richtinggevend bij de handhaving door I-SZW.

Bron: Volandis


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIGHEID OP DE BOUWPLAATS (ARBO) VEILIGHEID VAN HET BOUWWERK (O.A. CONSTRUCTIEVE VEILIGHEID)

Contactpersoon bij dit bericht

Charles Verheyen

Secretaris Vakgroep Grondwerk, Secretaris Vakgroep Railinfra, Lid programmateam Veiligheid