Rondetafelgesprek Midden Zuid-Holland: De afdeling vergroot je invloed

Door F.W. (Frank) Slooten , 16 oktober 2017

Rondetafelgesprek Midden Zuid-Holland: De afdeling vergroot je invloed

Door met een select aantal leden te spreken over een specifiek onderwerp kom je het meeste te weten voor jou bedrijf. De aanwezigen concludeerden dat een goed gesprek met gelijkgestemde vaak meer toegevoegde waarde heeft dan grote evenementen zonder duidelijke focus. Op 12 oktober kwamen leden van de afdeling voor het eerst samen voor een bijeenkomst in een nieuwe stijl.

Het rondetafelgesprek stond in het teken van belangenvertegenwoordiging. Fries Heinis, algemeen directeur van Bouwend Nederland, keek samen met de afdelingsleden terug op het proces van de Wet Private Kwaliteitsborging, ging in op de inzet en de uitkomsten van het nieuwe regeerakkoord en keek vooruit naar de invloed die het kabinet Rutte III op de bouw- en infrasector zal hebben.

Het rondetafelgesprek werd besloten met een gesprek over de rol van de afdeling in de gemeenteraadsverkiezingen. We weten dat er nog veel te doen is voor klimaatbestendige rioleringen, de aanleg van fietspaden, het creƫren van voldoende plancapaciteit en het verduurzamen van woningen. Door als afdeling deze punten bij de toekomstige politici naar voren te brengen vergroten we de kans dat we hiermee aan de slag kunnen.

De afdeling Midden Zuid-Holland is begin dit jaar ontstaan uit de afdelingen Haaglanden, Delft en Zuid-Holland Midden en kent 196 leden uit de bouw- en infrasector. Regelmatig organiseert de afdeling een bijeenkomst die helpt in de bedrijfsvoering of de belangenbehartiging. De volgende bijeenkomst zal inzoomen op blockchain www.watisblockchain.nlOver de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt