Jonge vakmensen winnen medailles voor excellent vakmanschap

Door Marieke van der Post , 20 oktober 2017

Jonge vakmensen winnen medailles voor excellent vakmanschap

Tijdens de 44e WorldSkills wedstrijden in Abu Dhabi hebben donderdagavond drie Nederlandse bouwdeelnemers een medaille voor excellent vakmanschap gewonnen. Bij deze internationale vakwedstrijden werd tegelzetter Wilhelm Scholten vierde met 721 punten, metselaar Tim Klessens behaalde in zijn onderdeel een vijfde plaats met 720 punten en timmerman Rick Lammerink werd tiende met 700 punten.

Alle drie de jongens leverden in een sterk deelnemersveld een prima prestatie. Hun medaille voor excellent vakmanschap betekent dat ze een beter puntenaantal hebben behaald dan de norm. De norm ligt op een totaal van 700 punten.

Wilhelm Scholten (links) en Rick Lammerink (midden) zijn leerlingen van Bouwmensen Twente in Almelo. Tim Klessens (rechts op de foto) volgt zijn opleiding bij Bouw Infra Mensen Mierlo.

Team Nederland

Team Nederland behaalde tijdens de WorldSkills 2017 met 28 deelnemers een gouden medaille in het onderdeel etaleren en zeven medailles voor excellent vakmanschap. Klik hier voor meer informatie over de WorldSkills.

Je gaat het maken

De komende vijf jaren heeft de bouw- en infrasector maar liefst 8000 vacatures per jaar. Wil je meer informatie over een carrière start in de bouw- en infrasector? Bekijk hier de mogelijkheden op de website 'Je gaat het maken’.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt