Je gaat het maken bij bouwbedrijf Bos!

Door Redactie, 23 oktober 2017

Je gaat het maken bij bouwbedrijf Bos!

Dirk Bos is bouwer in Emmeloord en geeft deze week drie creatieve workshops aan een groep vmbo-ers. Resultaten? Puzzels van glas, een bagagedrager waar precies een krat bier in past, een springschans en een badkuip op wielen. En vooral veel stralende gezichten.

Dirk Bos geeft dit soort workshops al jaren. “Ik ben ermee begonnen toen de oudste op de kleuterschool zat. Hij is nu 20. De jongste is 10 en we hebben een groot gezin. Dus dat zijn heel wat workshops. Ik vind het belangrijk dat kinderen materialen kunnen voelen en er dingen mee mogen maken. Dat ze ervaren dat het fijn is om met je handen te werken.”

Foto: Sjors Evers

Bij het Cultuurbedrijf Noordoostpolder weten ze inmiddels ook van de workshops van Bos en verwijzen ze scholen naar hem door. Dat vindt hij prima. “Het is zaak om de bouw op het juiste moment onder de aandacht te brengen, dus voordat kinderen een vervolgopleiding kiezen.”

Instroom is voor Bos een belangrijk onderwerp waar hij veel tijd en energie in steekt. Hij geeft niet alleen workshops, maar is ook bestuurlijk actief. Sinds eind 2016 zit hij in de Regieraad Techniek van de Provincie Flevoland. In de Regieraad werken alle technische branches samen om ervoor te zorgen dat meer kinderen kiezen voor techniek.

“We worden nu eenmaal niet allemaal gelukkig van werken op een kantoor. Mensen zijn net als materialen: je moet je erin verdiepen om erachter te komen waartoe ze in staat zijn. Het is fijn als dat lukt. Zoals vanmorgen, toen ik die drie glunderende gasten in hun badkuip terug naar school zag rijden. Daar doe je het voor.”

Fotografie: Sjors Evers


ONDERWIJS EN OPLEIDING

Contactpersoon bij dit bericht

Robert ter Hoek

Beleidsadviseur