Bouwend Nederland zorgverzekering 2018

Door Marja Bastiaanse , 06 november 2017

Bouwend Nederland zorgverzekering 2018

De mantelovereenkomst tussen Bouwend Nederland, Zilveren Kruis en Avéro Achmea biedt werkgevers, werknemers én hun gezin ook in 2018 een collectieve zorgverzekering tegen zeer scherpe premies en extra (bouwspecifieke) dekkingen. Naar verwachting kunnen wij u volgende week informeren over de premies voor 2018, maar wat verandert er nog meer?

Basisverzekering
Tijdens Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen voor de zorgverzekering van 2018 bekend gemaakt. Er vinden veranderingen plaats in de nominale zorgpremie, de zorgtoeslag en de inkomensafhankelijke bijdrage. Ook het basispakket wordt op een aantal punten gewijzigd, zo verdwijnen er geen vergoedingen en komen er een aantal vergoedingen bij. Klik hier voor meer informatie over Zilveren Kruis en hier voor Avéro Achmea.

De aanvullende verzekering Avéro Excellent
Goed nieuws is dat de medische acceptatie voor de aanvullende verzekering Excellent vervalt. Daarnaast wordt de hulp bij mantelzorg verbeterd. Hiertegenover staat dat het aantal behandelingen dat vergoed wordt omlaag gaat. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Ook voor orthodontie wordt de vergoeding minder. De vergoedingen van Excellent worden gelijk getrokken met de vergoedingen van Aanvullend 4 sterren van Zilveren Kruis.

De Zorgverkenner van Zilveren Kruis
Als het op zorg aankomt, zijn we ons vaak niet bewust van de keuzes en mogelijkheden die we hebben. Naar welke zorgverleners we kunnen gaan. Of we ergens anders sneller terechtkunnen. Wat er vergoed wordt en wat we aan eigen risico moeten betalen. Met de Zorgverkenner van Zilveren Kruis heeft u snel informatie over gecontracteerde zorgverleners, indicatie van wachttijden bij ziekenhuizen, waar u terecht kunt en wat er vergoed wordt. Tevens kunt u voor ruim 100 behandelingen zien wat de kosten zijn. Klik hier voor meer informatie over de Zorgverkenner.

Vraag nu alvast een collectiviteitsnummer aan!
Met de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis en Avéro Achmea biedt u uw medewerkers een goede aanvulling op hun arbeidsvoorwaarden. U en uw medewerkers profiteren via het collectief van Bouwend Nederland naast de toch al zeer scherpe tarieven van een extra korting op de premie en bouwspecifieke dekkingen.

Kijk voor meer informatie over de zorgmantel met Zilveren Kruis Achmea en Avéro Achmea op de betreffende pagina's op onze website of vraag direct een collectiviteitnummer aan via het aanmeldformulier.Over de auteur

M. (Marja) Bastiaanse

Communicatiemedewerker Ledenvoordelen

Contactpersoon bij dit bericht

Elize Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst