Medal of excellence voor leerlingen Bouwmensen

Door Redactie, 06 november 2017

Medal of excellence voor leerlingen Bouwmensen

Rick Lammerink en Wilhelm Scholten van het opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo hebben op de WorldSkills in Abu Dhabi de medaille voor excellent vakmanschap gewonnen. Daarmee behoren ze tot de best presterende leden van het Team NL.

De WorldSkills begonnen zondag 16 oktober en duurden tot en met donderdag 19 oktober. Voor Nederland kwamen 28 deelnemers in actie, onder wie NL kampioen timmeren Rick Lammerink en NL kampioen tegelzetten Wilhelm Scholten. Beiden zijn leerlingen van het opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo (praktijk) en het ROC van Twente (theorie).

Rick wist bij aanvang van de wedstrijd al dat het een enorme toer zou zijn om het podium te bereiken. Zijn belangrijkste concurrenten konden jaren trainen als een profsporter en Rick combineerde werk met zijn trainingen. Rick moest op de WorldSkills een prieel maken met een passende, inklapbare tafel. Hij behoorde tot de kleine groep deelnemers die kans zag het puike werkstuk af te maken. Hij kreeg 700 punten en de medal of excellence.

Zijn college Wilhelm Scholten behoorde tot de beste tegelzetters in Abu Dhabi, werd al op dag 1 zichtbaar. Maar ook daar was de concurrentie moordend. Wilhelm had een ongekend hoge score van 721 punten, maar dat was nèt niet genoeg voor het podium. Hij werd vierde, maar kreeg uiteraard ook het bewijs van excellent vakmanschap voor zijn werkstuk.

Dat beide leerlingen met een medal of excellence terug keren, is reden om de vlag uit te hangen bij Bouwmensen Twente in Almelo, vindt directeur Robert Herman. ‘Wilhelm en Rick leverden een wereldprestatie. De concurrentie op het wereldtoneel is enorm. Als dan niet één maar beide deelnemers met een medal of excellence terugkeren, is dat fenomenaal. De prestaties van Wilhelm en Rick stralen ook af op de mooie beroepen van timmerman en tegelzetter èn zijn ook een bewijs dat we het als opleider best goed doen en dus ook een compliment voor hun leermeesters.’

Team NL telde naast Rick en Wilhelm nog 26 andere deelnemers. Eén van hen won goud op het onderdeel etaleren en er waren 7 medals of excellence. Drie daarvan gingen naar deelnemers op bouwonderdelen. Behalve Rick en Wilhelm was er ook zo’n onderscheiding voor metselaar Tim Klessens.Op de foto vlnr Wilhelm, Rick en Tim met hun medal of excellence.


OPLEIDINGSBEDRIJVEN (INTEGRALE PRAKTIJKCENTRA)