Leerling nodig? Zet het op Stagemarkt!

Door Marieke van der Post , 06 november 2017

Leerling nodig? Zet het op Stagemarkt!

Hebt u een stage of leerbaan voor een leerling beschikbaar, maar wordt uw bedrijf nog niet gevonden? Log dan in op www.s-bb.nl/mijnsbb en stel de plek vandaag nog beschikbaar. Uw leerplaats verschijnt vervolgens automatisch op Stagemarkt.nl. Ook als u samenwerkt met het opleidingsbedrijf is het van belang uw bedrijf te laten zien. Leerlingen zoeken namelijk vaak op bedrijfsnaam en gaan niet altijd eerst naar het opleidingsbedrijf in de buurt.

Dagelijks zoeken meer dan 10.000 studenten en scholen naar een stage of leerbaan via Stagemarkt.nl, de zoekmachine van SBB waar alle 230.000 erkende leerbedrijven in zijn opgenomen. Of u een passende student aantrekt, hangt voor een groot deel af van de actualiteit van uw gegevens. Alle leerbedrijven zijn zichtbaar, maar bedrijven met een beschikbaar gestelde stage of leerbaan staan bij het zoeken bovenaan de lijst. Op MijnSBB kunt u deze leerplaatsen zelf openstellen en ook weer sluiten.

Leerplaatsen

Werkt u bij het opleiden van studenten samen met een opleidingsbedrijf of een ander samenwerkingsverband? Stel ook dan uw leerplaatsen open op Stagemarkt.nl en vermeld dat u samenwerkt met een opleidingsbedrijf. Belangstellende studenten kunnen dan afhankelijk van uw keuze contact opnemen met u of het opleidingsbedrijf.
Op deze manier zorgen we er samen voor dat studenten de beste praktijkopleiding krijgen met uitzicht op een baan en dat u nu en in de toekomst beschikt over de vakmensen die u nodig hebt.

MijnSBB

MijnSBB is voor erkende leerbedrijven de online en mobiele omgeving om veel zaken rondom erkenning en leerplaatsen te regelen. De voordelen:
• altijd en overal toegang tot uw erkenningsgegevens
• direct wijzigen contactgegevens
• eenvoudig nieuwe leerplaatsen aanmelden voor Stagemarkt.nl
• inzicht in uw contracten
• gratis online training voor praktijkopleiders
• MijnSBB-app beschikbaar voor uw smartphone

Je gaat het maken

Om met name jongeren tussen de 14-18 jaar te interesseren en te motiveren om voor de bouw en infra te kiezen is Bouwend Nederland de campagne ‘Je gaat het maken’ gestart. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.jegaathetmaken.nl, maar volg ons ook op Instagram en YouTube.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt