Bouwmensen Apeldoorn is On Tour!

Door Redactie, 16 november 2017

Bouwmensen Apeldoorn is On Tour!

Bouwmensen Apeldoorn is gestart met een nieuw initiatief: Bouwmensen on Tour. Onder deze noemer bezoekt het opleidingsbedrijf de komende periode vmbo-scholen in de regio Apeldoorn. En dat niet alleen. Oriënterende jongeren kunnen zich ook aanmelden voor een exclusief vip-bezoek aan Bouwmensen Apeldoorn.

Ook reguliere open dagen

Bouwmensen Apeldoorn heeft natuurlijk reguliere open dagen en heeft regelmatig hele schoolklassen op bezoek. Die worden kosteloos opgehaald en teruggebracht naar school. Martien van Reen: “een bezoek aan onze werkplaats is in feite een les loopbaanoriëntatie. Door vervoer aan te bieden, los je een logistiek en financieel probleem op voor de school. Zo maken we er een win-win situatie van. Wat goed is voor de school, is ook goed voor ons.”

Faciliteiten voor zij-instromers

Bouwmensen Apeldoorn richt zich ook op wat oudere zij-instromers: loopbaanonderzoek, loopbaanadvies en begeleiding. Dat heeft al een flink aantal duurzame matches opgeleverd. Werkgevers zijn blij zijn met de gemotiveerde vakmensen-in-opleiding en de deelnemers zijn blij dat ze weer meetellen in de maatschappij. Martien: “dus ook weer win-win!”.

Toekomstperspectief

Martien: “We hebben veel nieuwe vakmensen nodig en we kunnen weer toekomstperspectief bieden. We hebben dus echt iets positiefs te melden. Dat dragen we op zoveel mogelijk manieren uit en daarbij sluiten we aan bij wat jongeren aanspreekt én wat herintreders nodig hebben om weer lekker aan de slag te gaan.”

Go Infra

“Onze aanpak heeft inderdaad wel wat weg van de Go-Infra campagne van begin jaren ’90. Dat was een succesvolle campagne, die veel mensen zelfs nu nog kennen. We hebben dat concept gewoon geïnnoveerd eigenlijk. En met succes. De scholen reageren enthousiast, onze werkgevers zijn enthousiast, wij vinden het zelf helemaal leuk en we krijgen top-biedingen op onze bus. Maar hij is écht niet te koop.”


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING