Transacties kunnen zoveel makkelijker: De kansen van Blockchain in de bouw en infra

Door F.W. (Frank) Slooten , 20 november 2017

Transacties kunnen zoveel makkelijker: De kansen van Blockchain in de bouw en infra

Blockchain Technologie is ‘hot’ sinds de komst van Bitcoin. Volgens voorstanders kan Blockchain de veiligheid en het vertrouwen in transacties volledig veranderen. Partijen worden in staat gesteld om overeenstemming te bereiken en transacties uit te voeren zonder te hoeven vertrouwen op één centrale partij. Bankgaranties of g-rekeningen zijn in de wereld van Blockchain verleden tijd en samenwerking zal op een heel andere manier plaatsvinden dan dat we gewend zijn.

In de workshop ‘De kansen van Blockchain in de bouw en infra’ legt Lykle de Vries uit hoe een Blockchain werkt, en laat hij zien waarom het technologie is die de wereld radicaal kan veranderen. Uiteraard bespreken we ook de mogelijke toepassingen, aan de hand van een aantal concrete voorbeelden uit de recente praktijk. Na deze sessie weet je wat er interessant is aan Blockchain Technologie, en heb je stof tot nadenken gekregen om te kijken waar je in jouw praktijk met Blockchain Technologie zou kunnen innoveren.

Kansen in de pratijk

De workshop ‘De kansen van Blockchain in de bouw en infra’ wordt op woensdag 13 december aangeboden door de afdeling Midden Zuid-Holland. Vanaf 16.00u bent u welkom bij de Zilverstraat 69 in Zoetermeer. De workshop zal plaatsvinden van 16.30u tot 18.00u. De middag wordt afgesloten met een borrel en een hapje.

Lykle de Vries (1970) volgt de ontwikkelingen rondom Bitcoin en Blockchain sinds 2012, en is in Nederland één van de meest gewaardeerde sprekers op dit onderwerp. Hij co-creëerde in 2014 een veelgebruikt uitlegfilmpje, dat je regelmatig online tegenkomt: bitcoinproperly.org/nl. Samen met zijn compagnon Ronald Mulder schrijft hij over Blockchain Technologie, interviewt de spelers in het veld en brengt een nieuwsbrief uit.


KETENSAMENWERKING INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt