Bouwopgave Nationale Politie, bouw mee aan de uitvraag!

Door T.R. (Tom) van Eck , 21 november 2017

Bouwopgave Nationale Politie, bouw mee aan de uitvraag!

De Nationale Politie staat de komende jaren voor een grote maatschappelijke opgave op het vlak van huisvesting en zal – samen met de markt – groot aantal nieuwe en gerenoveerde gebouwen moeten opleveren. De politie en Bouwend Nederland slaan de handen ineen via een innovatieve uitvraag aan de markt, kennisinstellingen en studenten. Lidbedrijven zijn van harte uitgenodigd om mee te bouwen aan deze uitvraag.

Online consultatie

Voor de uitwerking van de uitvraag aan de markt vindt op 23 november een event plaats: de Innovatie Challenge Politie. Tijdens dit event vertelt de Nationale Politie over de Challenge en worden de bouwopgaven aan de markt gepresenteerd. Ook kan iedereen kennismaken met de belangrijkste politiewerkzaamheden die in en rond de politiebureaus plaatsvinden en de rol van huisvesting daarin. Het doel van de Innovatie Challenge is om de uitvraag uit te werken in een programma van eisen.

Leden kunnen meebouwen aan de uitvraag, ook na 23 november! De politie streeft ernaar om in het programma van eisen de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie en digitalisering mee te nemen. Wil je betrokken worden bij de online marktconsultatie en ook jouw input leveren aan de uitvraag? Klik dan hier om je aan te melden »

Huisvestingsopgave
De Nationale Politie staat voor de grootste huisvestingsopgave uit haar geschiedenis met nieuwbouw- en renovatieprojecten van in totaal ca. 800.000 m2 BVO. Deze opgave zal over een aantal jaren verspreid en door het hele land in meerdere projecten op de markt komen. Kostenbesparing, duurzaamheid en flexibiliteit zijn belangrijke doelstellingen. De Nationale Politie start met twee series van projecten: nieuwe politiebureaus (ongeveer 35 projecten van tussen 600-5.000 bruto m2) en steunpunten (circa 50 inbouwconcepten tussen 100-300 bruto m2).

Marktvisie

De samenwerking met de Nationale Politie sluit naadloos aan op de Marktvisie waarin Bouwend Nederland samen met andere partijen optrekt. In de Marktvisie hebben opdrachtnemers en opdrachtgevers een reeks leading principles opgesteld om de samenwerking optimaal te maken. De Innovatie Challenge Politie is een van de activiteiten die op een mooie manier invulling geeft aan deze ambitie.Meer informatie »

Meer weten?

Meedoen of meer weten over de Innovatie Challenge Politie? Neem contact op met Tom van Eck: t.vaneck@bouwendnederland.nl.


MARKT

Over de auteur

T.R. (Tom) van Eck