Laatste Open Dag Noord/Zuidlijn

Door Redactie, 14 december 2017

Laatste Open Dag Noord/Zuidlijn

Op 20 januari 2018 kun je nog één keer kijken en rondlopen op de nieuwe stations van de Noord/Zuidlijn, voordat de lijn op 22 juli 2018 gaat rijden.   

De laatste open dag van de Noord/Zuidlijn was op 4 juni 2016 en onderdeel van de Dag van de Bouw. Dit jaar lieten de testwerkzaamheden het helaas niet toe om aan te haken bij de Dag van de Bouw. 

Deze allerlaatste open dag is meteen de allergrootste in de geschiedenis van de Noord/Zuidlijn. Je kunt een bezoek brengen aan zes stations: Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein. Alleen de kopstations Noord en Zuid doen niet mee. Noord omdat hier in januari de kunsttegels van Harmen Liemburg op het perron gelegd worden en Zuid omdat dit station in gebruik is. 

Op 20 januari kun je in deze zes stations alvast de roltrappen, een bankje of de akoestiek testen, de architectuur en kunst op je te laten inwerken en zo jouw mening te vormen. Op de Open Dag zijn de stations in volle glorie te bewonderen, maar de metro’s rijden nog niet. 

Pak je kans en meld je hier aan voor deze gave open dag! Vol is vol.