Voorkom premieverhoging wagenparkverzekering door gebruik van SafeDrivePod

Door Elize Benard , 18 december 2017

Voorkom premieverhoging wagenparkverzekering door gebruik van SafeDrivePod

De resultaten van autoverzekeringen zijn opnieuw verslechterd. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB), als toezichthouder, uit de jaarlijkse uitvraag onder verzekeraars. De totale schadelast door claims op autoverzekeringen weegt al langere tijd niet meer op tegen de premies die verzekeraars ontvangen. Pogingen om het tij te keren, hebben volgens DNB niet voldoende geholpen.

Uw autoverzekeringspremie stijgt

Als gevolg van de slechte schaderesultaten verhoogt de verzekeraar de premie voor alle autoverzekeringen in de Bouwend Nederland Pakket Polis met 5%. Houd er rekening mee dat ook andere factoren, zoals uw schadevrije jaren, van invloed zijn op uw premie. Op uw eerstvolgende factuur van Meeùs staat de nieuwe premie vermeld.

Voorkomen van premieverhoging? Dat kan, direct!

De groei van het aantal schades heeft ook effect op de verkeersveiligheid van u en uw werknemers. Naar schatting houdt 25% van de schadelast verband met het gebruik van de smartphone tijdens het rijden. We wijzen u graag op een oplossing voor dit probleem, die zowel uw premie beheersbaar houdt, als de verkeersveiligheid van u en uw werknemers bevordert: SafeDrivePod. Deze oplossing zorgt ervoor dat het scherm van de smartphone volledig is geblokkeerd tijdens het rijden. Bellen en navigeren blijft wel mogelijk. Voor informatie over SafeDrivePod verwijzen wij u naar onze website.

Wat bereikt u met deze oplossing?

Als u vóór 1 maart 2018 de SafeDrivePod aanschaft voor al uw auto’s die verzekerd zijn via de Bouwend Nederland Pakket Polis is de premieverhoging van 5% op uw verzekering niet van toepassing. Daarnaast profiteert u tot 1 maart van een actietarief:

- € 95,- per voertuig (excl. btw) voor een serviceperiode van 4 jaar of
- € 60,- per voertuig (excl. btw) voor een serviceperiode van 2 jaar.

Als u het SafeDrivePod systeem aanschaft, laat het Meeùs dan weten wanneer u het systeem in werking heeft gesteld voor al uw voertuig(en). Indien u tussentijds van hen een premienota heeft ontvangen voor de komende verzekeringsperiode corrigeren zij dit tot de datum van installatie.


MODERN PERSONEELSBELEID EN DUURZAME INZETBAARHEID ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID

Over de auteur

E (Elize) Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst