Afbeelding Verdieping trends en ontwikkelingen van de toekomst

Verdieping trends en ontwikkelingen van de toekomst

Praktische cases

Om de verkenning zo praktisch mogelijk in te steken, hebben we verschillende cases opgemaakt die dieper ingaan op significante ontwikkelingen voor de toekomst. Op basis van de 5 centrale perspectieven van Nu Bouwen aan Morgen, hebben we 25 interessante cases geïdentificeerd en verder uitgewerkt. In aanloop naar het congres eind dit jaar zullen we alvast enkele cases presenteren.

Hergebruik materialen in de infra: de N739 als meest ‘circulaire’ weg

De meest ‘circulaire weg’ van Nederland: die ambitieuze doelstelling hebben Dura Vermeer en de provincie Overijssel met de N739. De provincie gaat niet meer betalen voor de weg zelf, maar slechts voor de mogelijkheid om er vlot overheen te kunnen rijden. De provincie blijft wel juridische eigenaar, maar laat het beheer over aan Dura Vermeer als nieuwe economische eigenaar. Dat kan alleen door ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud als één geheel te zien. In de wegenbouw is dit echter niet de praktijk.

Lees meer 

 

 

Deze verkenning zal uiteindelijk resulteren in uiteenlopende toekomstbeelden die gepresenteerd worden op het congres Nu Bouwen aan Morgen | Verkenning Bouw & Infra 2030 later dit jaar. Deze kick-off vormt ook het startschot om op basis van de toekomstbeelden de dialoog aan te gaan over de mogelijkheden die de toekomst onze sector kan brengen.