Werken bij BNL

Bouwend Nederland is dé ondernemersvereniging voor de bouw & infra en verenigt ruim 4300 kleine en grote bedrijven. De vereniging behartigt de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau, en maakt zich hard voor vernieuwing in de bouw & infra. De bureauorganisatie van Bouwend Nederland bestaat uit ruim 100 collega’s die zich maximaal inzetten voor de individuele, collectieve en maatschappelijke belangen van onze leden. Samenwerken, passie & plezier, professionaliteit en klantgerichtheid zijn onze kernwaarden.

Woordvoerder/sr. communicatieadviseur (0,8 - 1,0 fte)

Houd jij je hoofd koel als veel media aan de lijn hangen met vragen over de stikstofproblemen, PFAS-crisis of het woningtekort? Weet jij kansen in de media te benutten voor onze boodschap? Houd je van dynamiek en afwisseling? Ben je resultaatgericht en beschik je over een vlotte pen? Solliciteer dan naar de afwisselende functie van woordvoerder/ senior communicatieadviseur bij Bouwend Nederland en werk mee aan het imago van deze boeiende sector als motor van de Nederlandse economie.

Functie-inhoud:
Als woordvoerder van Bouwend Nederland ben jij de eerste contactpersoon voor pers en media. Je vertaalt complexe communicatie- en mediavraagstukken in heldere kernboodschappen. Je schrijft nieuwsberichten, ingezonden brieven, speeches en columns. Je treedt alert op bij relevante issues in de media en bevordert zo een positief imago van onze organisatie en de bouw- en infrasector. Je blijft staande in het krachtenveld waarin een brancheorganisatie opereert en bent in staat communicatie in te zetten als strategisch instrument om de doelstellingen van onze organisatie te bereiken.

Taken
• Opstellen van en uitvoering geven aan een proactief (online) mediabeleid met bijbehorende persplannen, woordvoeringslijnen persberichten, Q&A’s en nieuwsberichten;
• Adviseren en begeleiden van de voorzitter, directie en beleidsadviseurs bij publieke (pers)momenten incl. bijbehorende spreeknotities;
• Monitoren van (complexe) communicatie-issues die via de media invloed hebben op de resultaten en reputatie van onze organisatie en de bouw- en infrasector en hierop adequaat inspelen waar gewenst;
• Actief onderhouden van de contacten met vertegenwoordigers van de media, collega-woordvoerders bij andere brancheorganisaties, lidbedrijven en stakeholders;
• Adviseren en uitvoeren van communicatieprojecten.

Profiel
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een hands-on, stressbestendige en communicatief vaardige teamspeler. Je verbindt, bent flexibel (ook in werktijden), werkt goed samen en bent in staat complexe materie te vertalen in een duidelijke mediastrategie met heldere kernboodschappen. Je beschikt over tact en humor. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig en weet draagvlak voor je aanpak te creëren. Je vindt het leuk anderen te laten excelleren.

Functie eisen
• Je hebt ruime ervaring op het gebied van woordvoering in een complexe omgeving;
• Je beschikt over een breed netwerk in de media
• Je beschikt over hbo of wo denk- en werkniveau bij voorkeur in communicatie of journalistiek;
• Je hebt uitstekende taalvaardigheid in woord en geschrift, een vlotte pen;
• Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
• Je bent analytisch sterk;
• Je bent een teamplayer, organisatiesensitief, proactief en daadkrachtig;
• Je weet social media te gebruiken om de gewenste resultaten te behalen.

Salaris
Wij bieden een salaris van minimaal € 4.096,- en maximaal € 5.919,- bruto per maand op fulltime basis. Daarnaast beschikken wij over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eigentijdse pensioenregeling en 35 verlofdagen op fulltime basis.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Niels Wensing via 06- 247 620 52 of n.wensing@bouwendnederland.nl.

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur je motivatie met CV naar Sven Ammann via s.ammann@bouwendnederland.nl.


Bouwend Nederland werkt voor ongeveer 4300 aangesloten bedrijven en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie in de bouw- en infrasector. Wij behartigen de belangen van een dynamische sector met 400.000 arbeidsplaatsen en een omzet van 50 miljard euro per jaar. Dit doen we met 150 veelal hoogopgeleide professionals vanuit onze hoofdvestiging Zoetermeer en vijf regiokantoren in Nederland. De onderwerpen waarmee we ons bezighouden zijn talrijk; een selectie daarvan is de woningmarkt, duurzaam bouwen, innovatie, mobiliteit, duurzame inzetbaarheid, infrastructuur, digitalisering.