Assistent evenementen & administratie

Assistent evenementen & administratie

Ben jij servicegericht en vind je het leuk om administratieve ondersteuning te bieden aan collega’s? Ben je administratief sterk en kun je snel schakelen en prioriteren? Dan is ons evenementenbureau op zoek naar jou!

De functie

In deze leuke en zeer afwisselende functie onderhoud en beheer je de evenementenadministratie en ondersteun je met je directe collega’s de evenementen die Bouwend Nederland voor haar leden organiseert. Het team van het Evenementenbureau biedt collega’s advies en ondersteuning over kleine en grote evenementen. Vanuit de assistenten evenementen & administratie worden uitnodigingen opgemaakt en verstuurd, de gegevens van deelnemers verwerkt in het systeem Windex en het proces rondom de evenementen in de gaten gehouden. Door de lidmaatschapsstructuur van Bouwend Nederland kan de registratie complex zijn.

Voor ons evenementenbureau (6 personen) zijn we op zoek naar een assistent evenementen & administratie (assistent e&a) die ons tijdelijk komt ondersteunen. Als assistent e&a ligt de nadruk op de administratieve processen rondom evenementen en heb je veel contact met collega’s en leden. Je bent een vraagbaak voor bijvoorbeeld vragen over of er nog plek is bij een bijeenkomst, waarom het aanmelden niet lukt, waar de bijeenkomst plaatsvindt of wat de kosten zijn. Je verwerkt mutaties naar aanleiding van een evenement en verstuurt o.a. voorbereiding en facturen naar deelnemers. Omdat het een interne dienstverlenende functie betreft met pieken en dalen qua belasting is het belangrijk dat je goed kunt prioriteren en klant- en oplossingsgericht bent. Ook ben je als assistent inzetbaar om te ondersteunen bij evenementen op locatie, wanneer dat nodig is.

In deze zelfstandige en verantwoordelijke functie heb je veel contact met de leden en met jouw collega’s. De diversiteit aan werkzaamheden maakt dat geen dag hetzelfde is in deze baan. De werkdruk is bij pieken hoog, maar er is altijd ruimte voor wat gezelligheid. Het werk van de administratie wordt met zijn drieën verricht en je vervangt elkaar waar nodig.

Jouw profiel
Je hebt minimaal een MBO+ werk en denk niveau. Een goede kennis van Word en Excel en ervaring met automatische gegevensbeheer. Je hebt kennis van en affiniteit met administratieve werkzaamheden waarbij de volgende kwaliteiten van belang zijn:
• Je hebt een klantgerichte instelling;
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
• Je bent accuraat en proactief;
• Je hebt een flexibele werkinstelling;
• Je bent stressbestendig;
• Je kunt goed prioriteiten stellen;
• Je kunt zelfstandig werken;
• en jij bent ook nog eens geïnteresseerd in geautomatiseerde (CRM) systemen.
;

Wij bieden
Bouwend Nederland kent een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Wij bieden jou een salaris van minimaal €2.607,00 bruto per maand voor 38,75 uur per week (fulltime) en kent een uitloop naar €3.259,00. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eigentijdse pensioenregeling en maar liefst 35 verlofdagen op fulltime basis, een eindejaarsuitkering van 5% en scholingsfaciliteiten.

Werken bij Bouwend Nederland
Bouwend Nederland werkt voor ruim 4.300 bedrijven en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie in de bouw- en infrasector. Wij behartigen de belangen van een sector met 430.000 arbeidsplaatsen en een omzet van 50 miljard euro per jaar. Dit doen we met hoogopgeleide professionals vanuit onze moderne vestiging in Zoetermeer en vijf regiokantoren in Nederland.

Werken bij Bouwend Nederland is werken aan jezelf en de ruimte krijgen om je talenten te ontplooien. Bouwend Nederland investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreid online trainingsplatform en trainingen volgen wanneer dit jou uitkomt. Ook kun je gebruik maken van een duurzaam inzetbaarheidsbudget en deze inzetten voor bijvoorbeeld die sport waar je energie van krijgt of die je altijd al wilde gaan doen. Daarnaast kom je te werken in een professionele organisatie die beschikt over een sterk netwerk!

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met José Dohle, Manager Academy & Evenementen: 06-83178570. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Sven Ammann, Recruiter Bouwend Nederland: 06-22666068 of s.ammann@bouwendnederland.nl. Wil je solliciteren op deze functie, gebruik dan de sollicitatieknop en upload je cv en motivatie.

Salaris
€2.607 - €3.259
Standplaats
Zoetermeer
FTE
Parttime 0.8 FTE
Contract
Tijdelijke functie
Contactpersoon
Sven Ammann
Vacatures