Informatie- en Data Analist

Informatie- en Data Analist

Ben jij een ervaren informatie- en data analist met een kloppend hart voor complexe analyses? Bouw je graag mee aan de data ambities van Bouwend Nederland? Ben je resultaatgericht en voer je regie over de uitvoering van het omzetten van data naar informatie? Solliciteer dan naar de afwisselende functie van informatie- en data analist bij Bouwend Nederland.

 

Functie-inhoud

Als informatie- en data analist van Bouwend Nederland analyseer je data en zet dit om naar informatie, kennis of waarde voor de organisatie. Hierbij combineer jij technisch inzicht met jouw sterke adviesvaardigheden. Je bent daarnaast dienstverlenend ingesteld en helpt te groeien in onze data volwassenheid.

Je maakt onderdeel uit van het kleine datateam binnen de afdeling Informatiemanagement & ICT. Binnen deze afdeling is het Smart Data Platform een van onze kroonjuwelen dat jij beheert en helpt door ontwikkelen samen met onze externe data partner. Dit doe je aan de hand van de Roadmap Data en werkt intensief samen met stakeholders uit de business. Hiermee draag je bij aan de doelstellingen van Bouwend Nederland om verder te ontwikkelen naar een meer data gedreven organisatie. Het streven is om het team in de toekomst uit te breiden.

Als informatie- en data Analist bij Bouwend Nederland ben je direct betrokken bij maatschappelijk thema’s en de impact hiervan op onze leden in de bouw- en infra sector. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met enquête resultaten van onze leden. Of je ontwikkelt dashboards waarin we media impact monitoren. Je inzet kan ook van pas komen bij het uitdenken van een ledenwerving campagne of is je kennis en inbreng gewenst bij het analyseren van de contactmomenten met onze leden. Je vindt het een uitdaging om externe databronnen te combineren, rapportages via Power BI te ontsluiten of infographics te maken waar collega's en leden mee verder kunnen. In sommige gevallen ga je aan de slag met Python of configureer je MS Azure componenten. 

 

Taken

 • Vormgeven aan de roadmap voor toekomstige groei van het Smart data platform, waarbij onder meer het aan- en ontsluiten van (externe) databronnen binnen scope ligt;
 • Beheren èn door ontwikkelen van het Smart Data Platform;
 • Onderhouden en helpen verder ontwikkelen van Dashboards en rapportages in PowerBI;
 • Samenwerken met collega’s van Informatiemanagement en de relevante functionarissen in de organisatie;
 • De aangedragen strategische business cases door het kernteam Data (afvaardiging vanuit de business) vertalen naar technische implementatie vereisten zoals het inzichtelijk maken van welke data uit welke bronnen naar het Smart Data Platform op welke wijze ontsloten dient te worden.

 

Profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een hands-on en stressbestendige teamspeler. Je hebt ervaring in het uitvoeren van complexe analyses en het verzamelen van business requirements. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig, kan prioriteren en weet draagvlak voor je aanpak te creëren. Je bent in staat het grote plaatje te zien en niet uit het oog te verliezen. Je weet binnen je taken een juiste balans te vinden in beheer en ontwikkelwerkzaamheden. Je gaat graag de uitdaging aan om met behulp van het Smart Data Platform van Bouwend Nederland een data gedreven organisatie te maken. Niet enkel analyseren van data maar ook op basis van data werken aan voorspellende scenario’s is de scope.

 

Functie eisen

 • Minimaal Hbo-opleiding op gebied van ICT/BI of vergelijkbaar;
 • Aantoonbare ervaring met data platformen (conceptueel en praktisch) van minimaal 3-5 jaar;
 • Kennis en ervaring met Business Intelligence en DWH-concepten, architecturen en analyse tools;
 • Gedegen SQL-kennis is een must;
 • Kennis van Python, PowerBI en Micorosoft Azure;
 • Algemene goede kennis van database concepten (tabellen, views, stored-procedure, functies etc.);
 • Basiskennis van gangbare (open source) SQL/NoSQL database systemen, zoals SQL Server.

 

De beloning Wij bieden een salaris van minimaal €3.652,- en maximaal €4.564,- bruto per maand op fulltime basis. Daarnaast beschikken wij over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eigentijdse pensioenregeling en 35 verlofdagen op fulltime basis. 

 

Werken bij

Bouwend Nederland werkt voor ruim 4.300 bedrijven en is daarmee de grootste werkgeversorganisatie in de bouw- en infrasector. Wij behartigen de belangen van een sector met 430.000 arbeidsplaatsen en een omzet van 70 miljard euro per jaar. Dit doen we met hoogopgeleide professionals vanuit onze moderne vestiging in Zoetermeer, vijf regiokantoren in Nederland en vanuit Brussel.

Werken bij Bouwend Nederland is werken aan jezelf en de ruimte krijgen om je talenten te ontplooien. Bouwend Nederland investeert in de ontwikkeling van medewerkers. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreid online trainingsplatform en trainingen volgen wanneer dit jou uitkomt. Ook kun je gebruik maken van een duurzaam inzetbaarheidsbudget en deze inzetten voor bijvoorbeeld die sport waar je energie van krijgt of die je altijd al wilde gaan doen. Daarnaast kom je te werken in een professionele organisatie die beschikt over een sterk netwerk!

 

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Roel Vrenken, 06-21551025. Ook kun je terecht op onze website www.bouwendnederland.nl.Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Sven Ammann, recruiter Bouwend Nederland: 06-22666068 of s.ammann@bouwendnederland.nl. Wil je solliciteren op deze functie. Gebruik dan de sollicitatieknop en upload je cv en motivatie.

 
Salaris
€3.652 - €4.564
Standplaats
Zoetermeer
FTE
Fulltime
Contract
Vaste functie
Contactpersoon
Sven Ammann
Vacatures