Berichtenbox

De Berichtenbox voor bedrijven is een beveiligd e-mailsysteem. Hiermee wisselt u als ondernemer digitaal berichten uit met overheidsorganisaties. U kunt gemakkelijker procedures afhandelen, zoals vergunningaanvragen, meldingen, inschrijvingen en registraties.

Met de Berichtenbox voor bedrijven kunt u digitaal berichten uitwisselen met:

  • de Rijksoverheid;
  • gemeenten;
  • provincies;
  • waterschappen;
  • zelfstandige bestuursorganen (zbo's) zoals de Kamer van Koophandel;
  • andere organisaties met een wettelijke taak.

VolkerWessels Telecom

Met de Berichtenbox bespaart VolkerWessels Telecom (www.vwtelecom.com) op de kosten. ”Tijdwinst resulteert in kostenbesparing, zo simpel is het”, stelt Fons Peeters. Fons is coördinator vergunningen bij VolkerWessels Telecom. “Bovendien bannen we door digitale transacties papiergebruik en post zoveel mogelijk uit”.

De Berichtenbox werkt voor gebruikers ongeveer hetzelfde als e-mail. U wisselt elektronisch berichten uit met overheidsorganisaties. Technisch werkt de Berichtenbox anders. Door de beveiligde verbinding is de Berichtenbox betrouwbaarder. Ook weet u zeker dat uw berichten op het juiste adres aankomen. Maar er zijn meer voordelen, zoals veiligheid en (juridische) zekerheid.

Berichtenbox aanmaken en gebruiken? Kijk dan op www.ondernemersplein.nl/berichtenbox-voor-bedrijven/hoe-werkt-de-berichtenbox.

Vragen? Er is een overzicht van veel gestelde vragen, zie hiervoor www.ondernemersplein.nl/berichtenbox-voor-bedrijven/veelgestelde-vragen-over-de-berichtenbox.

Ondernemingsdossier

De Berichtenbox is standaard een van de onderdelen van het Ondernemingsdossier. Met het Ondernemingsdossier kunnen ondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Daarmee besparen ondernemers en overheden tijd, geld en onnodige irritatie. Voor meer informatie over het Ondernemingsdossier en de pilots die Bouwend Nederland doet met het Ondernemingsdossier, gaat u naar www.bouwendnederland.nl/ondernemingsdossier.

 

Contactpersoon

Joppe Duindam

Accountmanager Bouw Midden