Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent onder andere een woon- en leefomgeving creëren die bijdraagt aan vermindering van milieubelasting. De bouw kan een grote invloed hebben op een duurzame samenleving. Op deze pagina vindt u een aantal initiatieven waaraan u als bedrijf kunt deelnemen.

Energieneutraal Bouwen

Op deze website vindt u de resultaten van het Branche Innovatie Contract Energieneutraal Bouwen, afgesloten tussen Bouwend Nederland en TNO in 2011 en 2012. Het onderzoeksinstituut beschikt over veel kennis op het vlak van energieneutrale of zelfs energieleverende gebouwconcepten. U vindt op deze pagina’s de leerpunten van de bijeenkomsten op thema.
Naar de webpagina's over Energieneutraal Bouwen.

Meer Met Minder

Meer Met Minder is een nationaal programma voor energiebesparing met als doel om 30% energie te besparen in 2,4 miljoen bestaande woningen en andere gebouwen. Meer Met Minder stimuleert en ondersteunt allerlei initiatieven om de vraag naar energiebesparende maatregelen op gang te brengen. Daarnaast stimuleert Meer Met Minder de energieadviseur, de bouwondernemer, de installateur, het na-isolatiebedrijf en het glasbedrijf om nauw samen te werken aan goede en uitvoerbare energiemaatregelen.
Naar Meermetminder.nl