Volandis

Om u en uw medewerkers te helpen gezond en veilig te werken en medewerkers te helpen zich verder te ontwikkelen hebben sociale partners in de bouw Volandis opgericht. Volandis is het nieuwe kenniscentrum voor duurzame inzetbaarheid. Volandis levert voorlichting, advies en (digitale) voorzieningen ter bevordering van duurzame inzetbaarheid. Inspanningen zijn er op gericht om zoveel mogelijk werknemers en bedrijven in de sector te bereiken, te adviseren en door te verwijzen. Volandis biedt maatwerk op duurzame inzetbaarheid.

Volandis biedt het volgende:

1. Medewerkers krijgen een keer in de vier jaar het aanbod voor een DIA (Duurzame Inzetbaarheidsanalyse). De DIA bestaat uit een periodiek arbeid gezondheidskundig onderzoek (PAGO) en een duurzaam inzetbaarheidsgesprek. In dit gesprek wordt de medewerker geholpen bij het opstellen van een eigen actieplan om zijn duurzame inzetbaarheid te vergroten dan wel op peil te houden. Daarbij horen medewerkers ook waar ze informatie kunnen krijgen over opleidingen. Werkgevers hebben hiervoor Bouwopleiders opgericht .

2. Bedrijven krijgen één keer in de vier jaar een bedrijfs-DIA. Dit is een korte rapportage over de duurzame inzetbaarheid (inclusief veilig en gezond werken) in uw bedrijf en een top 3 van adviezen voor uw bedrijf. Wanneer u wilt kunt u tegen kostprijs vaker een bedrijfs-DIA ontvangen. Voor maatwerkadviezen wordt u doorverwezen naar betrouwbare partners met kennis van de sector zoals Aboma.

3. Volandis heeft een vraagbaak die vragen van bedrijven en medewerkers beantwoordt en adviezen geeft op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor de power-point presentatie van 15 september 2016 van de activiteiten van Volandis en de organisatie van deze activiteiten.

 

Contactpersoon

Bouwend Nederland Advies

advies@bouwendnederland.nl, 079 - 3 252 250