Afbeelding Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag 2023

Opnieuw mooie woorden, maar het blijft wachten op de resultaten!

Opnieuw mooie woorden, maar het blijft wachten op de resultaten!

De koning sprak vandaag net als voorgaande jaren mooie woorden in de troonrede. De intenties die de regering daarin uitspreekt zijn, net als in vorige jaren, prachtig. Maar helaas bieden ze onvoldoende oplossingen voor de problemen van ons land. Te veel mensen hebben geen passende woning, duurzaam opgewekte energie kan niet op het net en bereikbaarheid staat onder druk.

Minder praten en meer doen

Als we de goede en betaalbare huizen willen bouwen, als we ons elektriciteitsnet willen versterken om zo de klimaatdoelen te halen, en als we de infrastructuur veilig willen houden dan moet het kabinet vooral overgaan tot uitvoering. Dus minder praten en meer doen.

De focus moet liggen op de uitvoer van woningbouwplannen in plaats van op regels die de bouw van nieuwe huizen belemmeren. Investeer in de renovatie en het onderhoud van onze infrastructuur.

En laten we doorgaan met de Aanpak Piekbelasting om zo de stikstofuitstoot te verminderen. Dat schept ruimte om de nieuwe huizen te bouwen, onze energievoorziening te verduurzamen en om Nederland veilig en bereikbaar te houden.

 

Reactie op BNR nieuwsradio

Woensdag 20 september: beluister de reactie van Arno Visser op BNR Nieuwsradio op Prinsjesdag.

Luister hier naar het fragment

Bouwcafé Prinsjesdag

Dit jaar organiseerde Afdeling Oost Brabant e.o. voor de vierde keer een Bouwcafé Prinsjesdag om de troonrede te duiden voor onze leden. Helaas biedt de regering onvoldoende concrete oplossingen voor de problemen van ons land. Tijdens het bouwcafé in kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode gingen we hier uitgebreid op in met directeur belangenbehartiging Jelmer Alberts en beleidsadviseur Ruben Heezen van Bouwend Nederland en directeur Taco van Hoek van het EIB.

Bekijk hieronder een terugblik op dit event.