Regiodag Noord-Holland - 31 januari 2018

                              

Kennissessies

 • Kennissessie 1: nutsbedrijven
  Wat kunnen wij – de bouwer en aannemer ondergrondse netwerken – doen op het gebied van nutsvoorzieningen vanuit Bouwend Nederland.

  Bouwend Nederland en Stichting Mijnaansluiting.nl / Netbeheerders slaan de handen ineen. Het aansluiten van gebouwen op elektriciteit, gas, warmte, riool en media/communicatie leidt tot veel vragen. Het aantal aanvragen voor nieuw aan te leggen nutsvoorzieningen is sterk gestegen met langere doorlooptijden tot gevolg. In een interactieve sessie met medewerking van onder andere Liander, PWN, Enexis en Stedin worden oplossingen besproken. Ook wordt gesproken over de Nutsaansluiting andersom, waarbij een nieuw type meterkast als bouwaansluiting wordt gepresenteerd inclusief de registratie van het stroomverbruik. Een aantal vertegenwoordigers van Nutsbedrijven is aanwezig voor het leggen van contacten als ook de bouwer en leverancier van de nieuwe meterkast en de stroomverbruik-beheerder! 
                       
 • Kennissessie 2: selficient huis
  Studenten van de Hogeschool Utrecht verscheepten, na twee jaar van ontwerp en voorbereiding, een zelf ontworpen energie neutrale woning naar Amerika dit najaar. Het Selficient-team (80 man sterk vanuit verschillende disciplines) bereikte namelijk als enige Europese hogeschool tussen allerlei universiteiten de finale van internationale Solar Decathlon. Op de Regiodag stelt team Selficient zichzelf en hun visie op duurzame woningbouw aan u voor.
               
  Olympische Spelen voor duurzame woningbouw
  De Solar Decathlon, een initiatief van het Amerikaanse ministerie van Energie is, is een internationale wedstrijd tussen universiteiten in een woningontwerp op de criteria zonne-energetisch, energiezuinig, duurzaam en aantrekkelijk. Je kunt wel spreken van de Olympische Spelen van de duurzame woningbouw. Tijdens de finale in Denver werden de huizen van alle finalisten in een soort mini dorpje tentoongesteld. De woningen werden op tien parameters beoordeeld, Decathlon betekent immers tienkamp.

  Circulair, zelfvoorzienend en modulair
  Het huis van team Selficient is circulair, dat wil zeggen dat de materialen en technieken steeds opnieuw te gebruiken zijn. En het is zelfvoorzienend: met behulp van zonnepanelen krijgt het energie en dankzij de warmtepomp wordt de woning op temperatuur gehouden. Een grote uitdaging was het om al die systemen met elkaar te kunnen laten samen werken. Verder is het bijzonder dat het huis met je mee kan groeien. Een stel wat bijvoorbeeld kinderen krijgt kan dan makkelijk het huis uitbreiden met een kamer.

  Video: https://youtu.be/NsXlz-jfoc8 en website: www.selficient.nl/default.aspx
 • Kennissessie 3: Cao
  Dit voorjaar is het weer zover, de CAO Bouw & Infra loopt af en de onderhandelingen gaan van start. Maar hoe verloopt zo’n traject nu echt? Waar lopen we tegenaan en wat zijn juist de kansen voor de werkgevers in de bouw? En waar gaan we op in zetten de komende onderhandelingen? Deze en andere vragen die u altijd al heeft willen weten over de CAO onderhandelingen kunt u tijdens deze interactieve themasessie stellen aan leden van onze onderhandelingsdelegatie. Zij gaan met u in gesprek over de komende CAO onderhandelingen en nemen u daarbij mee in de processen en ontwikkelingen van de CAO Bouw & Infra.

 • Kennissessie 4: circulair bouwen
  De ambities voor een circulaire economie vragen om nieuwe verdienmodellen! Ons leven en werk veranderen snel onder invloed van de duurzaamheisdoelstellingen. Zo is een consument of bedrijf geen productie eigenaar meer maar een afnemer van een dienst. Geen lamp kopen, maar licht leasen. De producent blijft eigenaar van het product. Zo blijven grondstoffen behouden en kunnen ze hergebruikt worden. Circulair bouwen is volop in ontwikkeling. Wat betekent dit voor u en uw onderneming? Spreker Erick Wuestman, voorzitter Stichting Circulaire Economie, vertelt u hier alles over.
                         

Cobouw-café

Ook zo'n last van gebrek aan plancapaciteit? Wilt u aan de slag met verduurzaming maar komt het moeilijk van de grond? Noord-Holland heeft belang bij een duurzame ontwikkeling van steden, dorpen, natuur en landschap. Daarbinnen moet voldoende woningbouw worden gerealiseerd op een toekomstbestendige en duurzame wijze. Hoe worden de belangen afgewogen, welke ontwikkelingen zijn er gaande, welke acties zijn er nodig, en wie neemt uiteindelijk de beslissing?

Dit en meer komt uitgebreid aan bod tijdens het Cobouw Café Zaandam, de enige bouwtalkshow van Nederland, met bier, bitterballen, live muziek en het legendarische Kopspijkerspel. Cobouwjournalisten Joost Zwaga en Thomas van Belzen voelen wethouders, bouwers, architecten en provinciebestuurders aan de tand. Laat uw stem horen vanuit het publiek en praat mee!

Met onder meer:

 • Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland
 • Joke Geldhof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland
 • Niels Doodeman, voorzitter van Bouwend Nederland Regio Noord-Holland
 • Jelle Beemsterboer, Wethouder van de Gemeente Schagen
 • Pierre Sponselee, Directeur-bestuurder Woonwaard Noordkennemerland
 • Dick Min, voorzitter Bouwend Nederland afdeling Noord-Holland Noord
 • Bas van der Veen, Managing Director Institute of the Built Environment, HU
 • Ben Spiering, Programmadirecteur De Bouwagenda

Kijk voor meer informatie op http://cobouwcafe.nl/programma/31-januari-2018

Routebeschrijving Taets

Vanuit Amsterdam

 • Ring A10, richting Zaanstad
 • Afrit Oostzaan, Zaandam-Zuid, Het Twiske
 • Rechts afslaan naar N516/Kolkweg, richting Kolkweg-Noord, Zaandam-Zuid
 • Na 3 kilometer (na de Den Uyl-brug) links afslaan naar N203 / Provinciale weg
 • Na 250 meter (bij de rotonde) links afslaan
 • De weg en borden volgen naar Taets Art and Event Park
 • Vanuit het noorden
 • A8 richting Amsterdam
 • Afrit Oostzaan, Zaandam-Zuid, Het Twiske
 • Rechts afslaan naar N516/Kolkweg, richting Kolkweg-Noord, Zaandam-Zuid
 • Verder, zie route Amsterdam

asdcasdc