Sectie Infra Klein

Welkom

De ledengroep Infra Klein bestaat uit bedrijven in de infrasector met een jaaromzet tot 15 miljoen euro. Onderwerpen waar de sectie zich op richt zijn onder andere Strategie, Ketensamenwerking, Duurzaamheid en Acquisitie.

Interessante publicaties

  Stageregeling voor de Bouw 2019-2020

  02 juli 2019

  De Stageregeling Bouw & Infra geldt voor het schooljaar 2019-2020.

  Download


  BNL special Veiligheid

  18 april 2019

  In deze BNL special Veiligheid staan we stil bij veiligheid. We hebben deze BNL special gemaakt met onze ambitie in het achterhoofd: nul doden op onze bouwplaatsen. Met deze BNL special Veiligheid willen we inspireren. Zowel experts op het gebied van veiligheid komen aan het woord als lidbedrijven.

  Lees deze publicatie

  Download


  Veiligheidsprogramma Bouwend Nederland in een notendop

  15 januari 2019

  Welke aannemer wil niet dat zijn personeel gezond thuis komt aan het eind van de werkdag? Datzelfde geldt natuurlijk voor onderaannemers, leveranciers, of voorbijgangers op de bouwplaats. Helaas zijn we afgelopen jaren een aantal keer opgeschrikt door ernstige incidenten. Het aantal ongevallen in de bouw blijft onverminderd hoog, en de bouw staat nog steeds in de top 3 van onveilige sectoren. eiligheid heeft daarom topprioriteit gekregen binnen Bouwend Nederland. In 2018 zijn we gestart met het meerjarenprogramma Veiligheid en dit loopt door in 2019 en 2020. Ook is al geruime tijd de Taskforce Arbeidsomstandigheden

  Download


  Individueel Budget 2019

  19 december 2018

  Elke werknemer in de bouw & infra heeft een individueel budget. Wat is het individueel budget? Wat kan de werknemer ermee doen? En wat betekent het voor de werkgever? In deze bijgevoegde flyer van cao Bouw & Infra partijen vind u informatie over het individuele budget voor 2019.

  Download


  De Bouwagenda | Special 2018

  18 december 2018

  In deze tweede 'De Bouwagenda | Special 2018' laten diverse leden van de Bouwagenda zien wat er gebeurt, en vertellen ondernemers over de vernieuwing die zíj hebben doorgevoerd en wat dat hen heeft gebracht. Deze special zit bomvol inspirerende voorbeelden van allerlei innovaties, op het gebied van processen en producten. Ook vertelt Bernard Wientjes wat er tot nu toe bereikt is en waar De Bouwagenda naartoe gaat.

  Wil u meer weten over De Bouwagenda? Klik hier en kijk op onze themapagina over De Bouwagenda »

  Download


  BNL 2018 - nummer 4

  11 december 2018

  In de laatste editie van 2018 biedt de BNL weer mooie, interessante en innovatieve verhalen over de bouw en infra. Van de Provinciale Staten verkiezingen tot 'Bewust Veilig, Iedere Dag' en van aardgasvrije wijken tot een familiebedrijf in molenbouw en -restauratie in Weert. Met het Roelofs Kompas en het Innovatieatelier zoomen we in op innovatieve oplossingen in de bouw en infra. Ook de regiokaternen belichten uiteenlopende onderwerpen die spelen in de regio.

  Lees deze publicatie

  Download


  BNL 2018 - nummer 3

  05 oktober 2018

  In de derde editie van de BNL spreken we vijf nieuwe ‘bouwwethouders’ over hun ambities voor de komende jaren. En hoewel er dit jaar waarschijnlijk geen Klimaatakkoord komt, gaan de onderhandelingen over de uitwerking door. Bouwend Nederland start ter ondersteuning hiervan een aantal praktische acties. Ook wordt gestart met de Veiligheidscampagne ‘Bewust Veilig, iedere dag!’, omdat iedereen zich bewust moet zijn van een veilige werkomgeving. BNL spreekt daarnaast met een zij-instromer die na meer dan 30 jaar ‘in de verzekeringen’ voor de bouw kiest.

  Lees deze publicatie

  Download


  BNL 2018 - nummer 2

  19 juni 2018

  In de tweede BNL van 2018 spreekt Maxime Verhagen over de nieuw verworven status voor de bouw als topsector. Ed Nijpels vertelt over de kansen van het Klimaatakkoord om de gebouwde omgeving grootschalig te verduurzamen. Verder komt de onderhandelingsdelegatie van de cao bouw en infra aan het woord en is er aandacht voor instroom, veiligheid, innovatie, trotse ondernemers en het regiokatern.

  Lees deze publicatie

  Download


  BNL special Marktvisie

  31 mei 2018

  In deze BNL special staat de Marktvisie centraal. Met concrete voorbeelden wordt het effect en idee van de Marktvisie verteld. Zowel vanuit opdrachtgevers als opdrachtnemers. Lees onder meer over gedragsverandering, het mkb-convenant, project DOEN2, Workshop Marktvisie in de praktijk, het risicofonds en het optimalisatie initiatief en bijzondere werksessies.

  Lees deze publicatie

  Download


  BNL 2018 - nummer 1

  20 maart 2018

  Het nieuwste nummer van het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland is verschenen: BNL #1. BouwendNL gaat vanaf dit nummer als BNL door het leven. Een nieuw jaar, een nieuwe naam en een nieuwe indeling. In deze eerste BNL volop aandacht voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Met dialoogsessies, microwoningen en masterclasses wordt de bouw en infra op de politieke agenda gezet. Daarnaast; innovaties, pensioenen, Girlsday, de AVG, het Programma Stedelijke Transformatie, Traject Beter Aanbesteden en nog veel meer uiteenlopende artikelen.

  Lees deze publicatie

  Download


  BouwendNL Duurzame inzetbaarheid

  30 november 2017

  Deze BouwendNL Special staat volledig in het teken van Duurzame Inzetbaarheid en Goed Werkgeverschap, oftewel: Wat doen bouw- en infrabedrijven op het gebied van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers? Experts en bouwbedrijven zelf komen aan het woord over de DIA, de Bouw- en Infrabuffetten, veiligheid en het motiveren van medewerkers.

  Lees deze publicatie

  Download


  Ledenvoordelen lonen de moeite- Infra Klein

  26 oktober 2017

  Haalt u al het maximale uit uw lidmaatschap?

  Van alle leden binnen uw sectie, de sectie Infra Klein, maakt 80% gebruik van ledenvoordelen. 53% realiseert hiermee zelfs meer korting dan dat er aan contributie wordt betaald en verdient dus op het lidmaatschap!

  Het loont de moeite u in de ledenvoordelen te verdiepen. Klik hier voor een overzicht van alle ledenvoordelen en kijk, vergelijk en profiteer!

  Download


  Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra

  23 oktober 2017

  De nieuwe brochure ‘Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra’ voor jongeren is nu beschikbaar! Met deze brochure willen wij jongeren die op het voortgezet onderwijs zitten en bezig zijn met hun studie- of beroepskeuze bereiken. Deze doelgroep laten we graag zien hoe breed en veelzijdig de bouw is. En dat deze sector veel mogelijkheden biedt om door te groeien.

  Download


  BouwendNL Duurzaam GWW

  27 februari 2017

  In deze special van BouwendNL informeren wij u over het thema duurzaamheid. Duurzaamheidsambities in de grondwerk, weg- en/of waterbouw zijn er genoeg. Maar hoe zet je die mooie woorden om in concrete projecten? Die vertaalslag is noodzakelijk. Lees in Duurzaam GWW bijvoorbeeld het artikel over duurzaam materiaal en materieel, bekijk de voorbeelden van opzienbare duurzame innovaties, lees over de green deal duurzaam gww 2.0, over klimaatadaptief bouwen en dat in de praktijk blijkt dat in 84 procent van alle aanbestedingen duurzaamheid geen enkele rol speelt.

  Lees deze publicatie

  Download


  Leergang Praktisch Personeelsbeleid 2017

  09 januari 2017

  Voor ondernemers in de bouw & infra heeft Bouwend Nederland het handboek ‘Praktisch Personeelsbeleid’ gemaakt. Op basis van dat handboek is de leergang Praktisch Personeelsbeleid ontwikkeld: een reeks van reeks van vijf workshops, gericht op deelnemers zonder P&O-achtergrond. In deze workshops maakt u kennis met een aantal (basis)onderdelen van personeelsbeleid: organisatie- en functiebeschrijvingen, werving en selectie, functioneren en beoordelen en uitstroom.

  Download


  BouwendNL 2016 - nummer 4

  12 december 2016

  In deze laatste editie van BouwendNL in 2016 blikken we natuurlijk al vooruit op komend jaar. Maxime Verhagen doet dat in een groot interview, maar we zetten ook alvast de acht kanshebbers voor de InfraTech-awards voor u op een rij. Nu we het toch over innovatie hebben, in deze BouwendNL presenteren we een vinding uit 1421 en... hoe om te gaan met social return, boetes SZW, bouwen met glas. En nog veel meer, goed voor veel leesplezier in deze extra dikke eindejaarseditie van BouwendNL!

  Lees deze publicatie

  Download


  De waterschapsmarkt van de toekomst - Marktvisie

  21 november 2016

  Klimaatverandering, technologische ontwikkelingen en burgerparticipatie zijn maatschappelijke ontwikkelingen die veel invloed hebben op de manier van opereren in de waterschapsmarkt (= de sectoren waterbouw en watertechnologie). Het zijn voorbeelden van een veranderende omgeving die het werken in deze markt onder druk zetten.

  Download


  Special Preventie en Verzekeren

  13 oktober 2016

  In deze special draait het om preventie, het voorkomen van schade en daarmee het beperken van kosten. Wij geven u hierover praktische voorbeelden en tips. Uiteraard worden de verzekeringen ook besproken, maar die zijn het sluitstuk van uw risicoanalyse.

  Lees deze publicatie

  Download


  BouwendNL - Special ICT

  28 juni 2016

  “We schieten met elkaar het digitale tijdperk in”, aldus Maxime Verhagen in de zojuist verschenen ICT-special. De effecten van het internet op de bouw- en infrabedrijven is groot. De klanten, de producten, de processen; alles wordt anders. Dat dit snel gaat blijkt bijvoorbeeld uit de adaptatie van BIM, maar ook door websites als Bouwnu.nl is er meer transparantie in de sector. Het leveren van goed werk is belangrijk, want het is zichtbaarder dan ooit. Maar ook het delen van informatie en kennis, het digitaliseren van orderbonnen, digitale ledenvoordelen, gebruik van robots in fabrieken en meer.

  Laat u inspireren en bekijk hier de ICT-special van Bouwend Nederland.

  Download


  Meerjarenplan brancheontwikkeling 2011-2015 Infra Klein

  03 januari 2011

  Voor de sectie is een meerjarenplan 2011-2015 opgesteld.

  Download