Preventie- en Verzuimloket Bouwend Nederland

Je medewerkers zijn het hart van jouw organisatie. Daarom is het zo belangrijk dat je een integrale aanpak hanteert waarbij je medewerkers in het geval van arbeidsongeschiktheid de beste ondersteuning krijgen. Met het Preventie- en Verzuimloket van Bouwend Nederland krijg je de extra begeleiding waar je als werkgever naar zoekt.

Afbeelding Preventie- en Verzuimloket Bouwend Nederland

Je krijgt optimale ondersteuning bij het bevorderen van de gezondheid en het re-integreren van je werknemers, met zowel financieel voordeel als administratief gemak. ArboDuo houdt vanzelfsprekend rekening met alle brancheoplossingen, inclusief de financiering ervan. Er wordt samengewerkt met o.a. ledenvoordeelpartners in de verzuim-, WGA-eigen risico-, ziektewet-eigen risico- en zorgverzekeringen (De Goudse, Zilveren Kruis en Avéro Achmea). Vanzelfsprekend is ArboDuo per 2020 ook partner van Volandis (uitvoering cao-pakket Preventiezorg: DIA/PAGO).

Met deze integrale aanpak bereik je als werkgever in de bouw minder verzuim en ongevallen, meer energieke werknemers en dus continuïteit en een hogere productiviteit. ArboDuo zorgt via het verzuimloket Bouwend Nederland voor die extra ondersteuning waar je als werkgever in de bouw behoefte aan hebt.

De voordelen op een rij

 • Binnen het loket heb je keuze uit onderstaande verzuimpakketten (bedrag per werknemer per jaar):
  - € 85,- Bouwend Nederland Totaalpakket*
  - € 108,- Bouwend Nederland Arbopakket
  - € 31,5 Bouwend Nederland Activiteitenpakket
  - € 17,50 Bouwend Nederland Flexpakket
 • Het pakket ‘ArboDuo-vrij’
 • Gratis online Goed Geregeld Check, snel inzicht in risico's en wat je moet regelen voor zieke werknemers

*Geldt voor bedrijven met een ziekengeldverzekering bij De Goudse of Nationale Nederlanden in de Bouwend Nederland mantel en is inclusief volledige vergoeding procesregisseur.

Bijzonderheden

 • Om gebruik te kunnen maken van het Preventie- en Verzuimloket dien je klant te zijn/worden van ArboDuo

Wie is wie?

Het Preventie- en Verzuimloket wordt uitgevoerd door ArboDuo (onderdeel van ArboNed). Aangesloten bedrijven krijgen gedurende 12 jaar optimale ondersteuning bij hun verzuimaanpak, re-integratietrajecten én het gezond en fit houden van werknemers. Je kunt online verzuim melden, werknemersmutaties verwerken en je kan statistieken bekijken.

Goede afspraken door Ledenvoordelen

Samen met Bouwend Nederland, en andere partners zoals Aon, verzekeraars en Volandis, willen wij ervoor zorgen dat de bouw qua verzuim- en preventiebeleid voorop blijft lopen. Het Preventie- en Verzuimloket zal daar een belangrijke bijdrage aan leveren. 

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek dienstverlening

Wil jij ook weten hoe je jouw contributie kan terugverdienen? Vraag dan een gesprek aan met onze adviseur dienstverlening Wim Schaak. Hij komt graag bij je langs om de mogelijkheden van onze dienstverlening met je te bespreken.

Neem contact op met voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.

Disclaimer

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurance-managers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.