STEP

Reduceren van fysieke overbelasting en verzuim

  • Voorkomt WIA en WGA instroom
  • 10-15% korting op alle STEP diensten
  • Trainingen ter voorkoming van klachten, vooral op de werkvloer

Nederland is aan het vergrijzen, het verzuim ten gevolge van fysieke klachten is aan het stijgen. Daarmee stijgt het langdurig verzuim en zijn deze klachten een fikse streep door de duurzame inzetbaarheid van de werknemer. STEP zorgt ervoor dat werknemers kennis, vaardigheden en tools krijgen om fysieke belasting te reduceren, zowel op het werk als in de privé situatie. Dat kan meer dan 30% schelen.

STEP voorkomt verzuim, bekort verzuim en vermindert de kans op herhaling. Met drie pijlers geeft STEP vorm aan een beleid dat de fysieke problemen fors reduceert.

  1. STEP onderzoek en inventarisatie, in beeld brengen van fysieke knelpunten, gekeken wordt naar Technische, Organisatorische en Humane Ergonomie en de wettelijke kaders, normeringen. Je krijgt een duidelijk beeld van de belastingafname en het rendement.
  2. Trainingen ter voorkoming van klachten, vooral op de werkvloer.
  3. Interventie bij (dreigend) verzuim. STEP helpt klachten te voorkomen en indien er toch klachten en uitval zijn, lost het bedrijf deze samen met je werknemer snel en verantwoord op.

De voordelen op een rij

  • 10-15% korting op alle STEP diensten.
  • Lager verzuim en minder WIA/WGA instroom.
  • Voorkomen van herhaling van klachten.
  • De inzet van STEP bij (dreigend) verzuim wordt 80 tot 100% vergoed door de Bouwend Nederland verzuimmantels bij De Goudse.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Wil je meer weten over dit ledenvoordeel en de mogelijkheden die STEP je kan bieden? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of bel direct naar 079-325 21 66. Stel je vraag

Wie is STEP?

De STEP Nederland houdt zich al meer dan 30 jaar succesvol bezig met de preventie van verzuimschade en gezondheidsschade door fysieke overbelasting. Het bedrijf heeft hiertoe een unieke aanpak ontwikkeld die zich niet eenvoudig laat vergelijken. STEP is al jarenlang actief in de bouw, afbouw en wegenbouw.

 

Handige links

Twijfel je nog?

Zo beoordelen andere leden dit voordeel

Lees de reviews

Goed om te weten

Via het Bouwend Nederland Preventie- en Verzuimloket word je snel doorverwezen naar STEP.