Zilveren Kruis zorgverzekering

Gezond ondernemen begint met een collectief zorgcontract

 • Voordelige premie op de zorgverzekering
 • Unieke collectieve aanvullende verzekering: de Bouw AV Extra
 • Toegang tot de gezondheidsoplossingen van Present! Light
Afbeelding Zilveren Kruis zorgverzekering

Werken in de bouw brengt een andere zorgbehoefte met zich mee. Het is fysiek uitdagend werk, vaak met onregelmatige werktijden en je werkt bijvoorbeeld met (chemische) stoffen. Om goede zorg te krijgen, wil je dus dat jouw zorgverzekering daarop aansluit. Daarom ontwikkelden Zilveren Kruis en Bouwend Nederland een nieuwe collectieve aanvullende zorgverzekering (AV Bouw Extra) die aanhaakt bij de problematiek in de bouw- en infrasector.

Voordelen voor jou als werkgever

Als lid van Bouwend Nederland profiteren jij, je medewerkers en hun gezinsleden van uitgebreide voordelen op het gebied van zorg, gezondheid, arbeidsongeschiktheid en vitaliteit. Zaken die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

 • Je bedrijf biedt medewerkers een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.
 • Medewerkers zijn optimaal inzetbaar omdat zij zich gezonder voelen én blijven door gebruik te maken van de extra vergoedingen.
 • Heeft je medewerker rugklachten? Met een sneldiagnose kan hij of zij binnen 5 werkdagen terecht bij een zorgaanbieder en direct op 1 dag gediagnosticeerd worden. Dit kan verzuimdagen en dus kosten besparen. 
 • Medewerkers hebben toegang tot innovaties die zorg beter, passender of gemakkelijker maken. Afgestemd op de meest voorkomende zorg in de bouw- en infrasector.

Voordelen voor je medewerkers

Zilveren Kruis biedt je medewerkers niet alleen vergoedingen, maar ook services en voordeel!

 • Voordelige premie op de basisverzekering. Keuze uit: Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief.
 • 15% korting op aanvullende verzekeringen.
 • Declareren gaat eenvoudig online via Mijn Zilveren Kruis of de Zilveren Kruis app. Binnen 3 werkdagen staat het geld op de rekening.
 • Advies en deskundige hulp van de Zorgcoach over medische behandelingen, diagnoses of klachten.
 • De Totaalcheck voor inzicht in het totaalplaatje van de gezondheid en inspiratie en tips om met kleine stapjes aan de slag te gaan met het verbeteren van de gezondheid.
 • Zilveren Kruis Wijzer app voor vragen over gezondheid.
Bekijk alle voordelen

Bijzonderheden

 • Geen minimaal aantal deelnemers
 • Via de Zilveren Kruis Collectiviteitzoeker kiezen je medewerkers eenvoudig de collectieve zorgverzekering die bij hen past.
 • Jongeren in de bouw kunnen zich aanmelden met collectiviteitsnummer: 207082845
 • Ondernemers Zonder Personeel (OZP) in de bouw kunnen zich aanmelden met collectiviteitsnummer: 207044810

Nog geen collectief zorgcontract via Bouwend Nederland?

Als werkgever kun je een collectiviteitsnummer aanvragen bij Zilveren Kruis. Met dit nummer kunnen je medewerkers zich aanmelden.

Download het aanvraagformulier

Twijfel je nog?

Lees de ervaringen van andere leden.

Samenwerking met Aon

Het raamcontract is in nauwe samenwerking met Aon ontwikkeld. Zij zijn op de hoogte van alle details. Je kunt je verzekeringen ook rechtstreeks afsluiten bij Zilveren Kruis. Deze keuze heeft geen effect op de premie.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek verzekeringen

Werken in de bouw is niet geheel zonder risico’s. Bouwend Nederland heeft daarom samen met verzekeringsmakelaar Aon verzekeringen ontwikkeld die uniek zijn in de markt. Deze verzekeringen zijn namelijk volledig afgestemd op de behoeften en eisen van bouw- en infrabedrijven. Met Bouwend Nederland Verzekeringen bieden wij niet alleen de verzekeringen zelf, maar ook een volledig advies over de verschillende risico’s die je in de bouw en infra loopt. Want goed verzekerd zijn is niet alleen belangrijk voor jezelf.

Vraag een adviesgesprek aan
Bouwend Nederland Verzekeringen logo

Goed om te weten

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurancemanagers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.