Zilveren Kruis zorgverzekering

Zorgverzekering met veel voordeel

 • Voordelige premie op de zorgverzekering
 • Unieke collectieve aanvullende verzekering: de Bouw AV Extra
 • Toegang tot de gezondheidsoplossingen van Present! Light

Exclusief aanbod voor jou en veel extra voordelen met de collectieve aanvullende zorgverzekering AV Bouw Extra.

Werken in de bouw brengt een andere zorgbehoefte met zich mee. Het is fysiek uitdagend werk, vaak met onregelmatige werktijden en je werkt bijvoorbeeld met (chemische) stoffen. Om goede zorg te krijgen, wil je dus dat jouw zorgverzekering daarop aansluit. Daarom ontwikkelden Zilveren Kruis en Bouwend Nederland een collectieve aanvullende zorgverzekering (AV Bouw Extra) die aanhaakt bij de problematiek in de bouw- en infrasector.

Belangrijke aandachtsgebieden 

De verzekering bestaat uit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen, en geeft specifieke vergoedingen die aansluiten bij gezondheidskwesties waar bouw- en infraprofessionals vaak mee te maken krijgen. Denk daarbij aan: 

 1. Fysieke klachten, zoals lage rugklachten en arm- en schouderklachten. 
 2. Mentale klachten veroorzaakt door werkstress. 
 3. Gezonde leefstijl, bijvoorbeeld voeding en beweging. 
 4. Onregelmatig werken en slapen door onregelmatige diensten. 
 5. RSI en last van ogen door veelvuldig computerwerk. 
 6. Allergieën en huidirritatie, door het werken met chemische stoffen. 

Voor meer inhoudelijke informatie kijk op www.zk.nl/bouwextra-aanvullend.

Nog geen collectief zorgcontract via Bouwend Nederland? 

Voordat je medewerkers van dit aanbod gebruik kunnen maken, heb je als werkgever een collectiviteitsnummer nodig. Dit kun je aanvragen via www.zk.nl/bouwendnederland. Met dit nummer kunnen je medewerkers zich dan aanmelden.

Online keuzehulp

Twijfelen je medewerkers nog over een aanvullend pakket of vrijwillig eigen risico? Hebben ze specifieke dekkingswensen of bezoeken ze vaste zorgverleners? Wijs ze dan op de Online Keuzehulp van onze verzekeringspartner Aon. Binnen twee minuten zien ze welke verzekering het beste bij ze past.

Ga naar de online keuzehulp

Samenwerking met Aon

Het raamcontract is in nauwe samenwerking met Aon ontwikkeld. Zij zijn op de hoogte van alle details. Je kunt je verzekeringen ook rechtstreeks afsluiten bij Zilveren Kruis. Deze keuze heeft geen effect op de premie. 

De voordelen op een rij

 • Voordelige premie op de basisverzekeringen.
 • 15% korting op alle aanvullende verzekeringen.
 • 15% korting op de tandartsverzekering.
 • 15% korting op het Vitaal Pakket.
 • Extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, brand- en snijwonden, een jaarlijkse healthcheck en leefstijltrainingen.
 • De Zorgcoach helpt onder andere bij wachtlijstbemiddeling, vragen over en voor mantelzorgers en het vinden van de beste zorgverlener.

Geschikt voor jouw bedrijf?

Is deze verzekering iets voor jouw bedrijf? Onze collega's staan voor je klaar met vrijblijvend advies. Of helpen je direct met het afsluiten van de geschikte verzekering voor jou. Stel je vraag

Twijfel je nog?

Zo beoordelen andere leden dit voordeel

Lees de reviews

Goed om te weten

 • Via zk.nl/collectiviteitzoeker kiezen je medewerkers eenvoudig de collectieve zorgverzekering die bij hen past. Maar wel met de extra’s van Bouwend Nederland. 
 • Jongeren en Ondernemers Zonder Personeel (OZP) in de bouw kunnen zich met een eigen collectiviteitsnummer aanmelden: Jongerenpolis 207082845, OZP polis 207044810.

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurancemanagers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.