Zorgverzekering Zilveren Kruis

De collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis werkt mee aan je vitaliteit

Afbeelding Zorgverzekering Zilveren Kruis

Werken in de bouw brengt een andere zorgbehoefte met zich mee. Het is fysiek uitdagend werk, vaak met onregelmatige werktijden en je werkt bijvoorbeeld met (chemische) stoffen. Om goede zorg te krijgen, wil je dus dat jouw zorgverzekering daarop aansluit. Daarom ontwikkelden Zilveren Kruis en Bouwend Nederland een nieuwe collectieve aanvullende zorgverzekering (AV Bouw Extra) die aanhaakt bij de problematiek in de bouw- en infrasector.

Belangrijke redenen om te kiezen voor Zilveren Kruis voor medewerkers:

 • Zilveren Kruis biedt extra vergoeding voor fysiotherapie vanaf de Basis Plus Module, omdat werken in de bouwsector (veel) fysieke inspanning met zich meebrengt.
 • En extra vergoedingen voor medewerkers voor onder andere brillen en contactlenzen, leefstijltraining en online (zelfhulp)modules bij psychische klachten
 • Vergoedingen betaalt Zilveren Kruis binnen 3 werkdagen uit, als zorgkosten gedeclareerd worden via Mijn Zilveren Kruis of de app.
 • Met de online Zorgverkenner krijgen medewerkers snel antwoord op vragen als: Waar kan ik terecht? Wat krijg ik vergoed?
 • Kinderen t/m 17 jaar ontvangen gratis het meest uitgebreide aanvullende pakket van de ouders

Medewerkers die al verzekerd zijn bij Zilveren Kruis bekijken hun gegevens op zk.nl/mijnzilverenkruis.nl. Alle voordelen van een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis via Bouwend Nederland vinden zij op zk.nl/bouwendnederland.

Nog geen collectief zorgcontract via Bouwend Nederland?

Als werkgever kun je een collectiviteitsnummer aanvragen via de website van Bouwend Nederland. Met dit nummer kunnen je medewerkers zich aanmelden.

De voordelen op een rij

 • 5% korting op de basisverzekering (vervalt per 1 januari 2023);
 • 15% korting op de aanvullende verzekeringen;
 • 15% korting op tandartsverzekeringen en het Vitaal pakket;
 • Extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, brand- en snijwonden, een jaarlijkse health check en leefstijltrainingen;
 • De Zorgcoach helpt onder andere bij wachtlijstbemiddeling, vragen over en voor mantelzorgers en het vinden van de beste zorgverlener.

Voor de werkgever:

Bijzonderheden

 • Geen minimaal aantal deelnemers
 • Via zk.nl/collectiviteitzoeker kiezen je medewerkers
  eenvoudig de collectieve zorgverzekering die bij hen
  past. Maar wel met de extra’s van Bouwend Nederland.
 • Jongeren en Ondernemers Zonder Personeel (OZP) in de bouw kunnen zich met een eigen collectiviteitsnummer aanmelden:
  • Jongerenpolis 207082845
  • OZP polis 207044810
 • Kijk met de keuzehulp welke dekking het best bij jou past

Wie is wie?

Het raamcontract is in nauwe samenwerking met Aon ontwikkeld. Zij zijn op de hoogte van alle details. Je kunt je verzekeringen ook rechtstreeks afsluiten bij Zilveren Kruis. Deze keuze heeft geen effect op de premie.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek verzekeringen

Werken in de bouw is niet geheel zonder risico’s. Bouwend Nederland heeft daarom samen met verzekeringsmakelaar Aon verzekeringen ontwikkeld die uniek zijn in de markt. Deze verzekeringen zijn namelijk volledig afgestemd op de behoeften en eisen van bouw- en infrabedrijven. Met Bouwend Nederland Verzekeringen bieden wij niet alleen de verzekeringen zelf, maar ook een volledig advies over de verschillende risico’s die je in de bouw en infra loopt. Want goed verzekerd zijn is niet alleen belangrijk voor jezelf.

Disclaimer

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurancemanagers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.