Zorgverzekering Zilveren Kruis

De collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis werkt mee aan je vitaliteit

Patiënt bij dokter

Iedereen voelt zich graag zo vitaal mogelijk. Thuis, maar ook op het werk. Tegelijkertijd is het niet altijd makkelijk om vitaal te blijven in een tijd waarin steeds meer van medewerkers wordt verwacht. Aandacht voor vitaliteit op onze werkvloer helpt daarbij. Daarom hebben wij met Zilveren Kruis afspraken gemaakt om hier actief mee aan de slag te gaan of te blijven. Zo helpt Zilveren Kruis met het ontwikkelen van een beleid om zo gezond mogelijk te werken. En krijgen medewerkers extra vergoedingen bij een aanvullende zorgverzekering van Zilveren Kruis.

Belangrijke redenen om te kiezen voor Zilveren Kruis voor medewerkers:

 • Zilveren Kruis biedt extra vergoeding voor fysiotherapie vanaf de Basis Plus Module, omdat werken in de bouwsector (veel) fysieke inspanning met zich meebrengt.
 • En extra vergoedingen voor medewerkers voor onder andere brillen en contactlenzen, leefstijltraining en online (zelfhulp)modules bij psychische klachten
 • Vergoedingen betaalt Zilveren Kruis binnen 3 werkdagen uit, als zorgkosten gedeclareerd worden via Mijn Zilveren Kruis of de app.
 • Met de online Zorgverkenner krijgen medewerkers snel antwoord op vragen als: Waar kan ik terecht? Wat krijg ik vergoed?
 • Kinderen t/m 17 jaar ontvangen gratis het meest uitgebreide aanvullende pakket van de ouders

Ook profiteren medewerkers van korting op de premie

Zij ontvangen 5% korting op je basisverzekering. Op je aanvullende verzekering ontvangen zij 15% korting en op de tandartsverzekering 15% korting.

Medewerkers die al verzekerd zijn bij Zilveren Kruis bekijken hun gegevens op zk.nl/mijnzilverenkruis.nl. Alle voordelen van een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis via Bouwend Nederland vinden zij op zk.nl/bouwendnederland.

De voordelen op een rij

 • 5% korting op de basisverzekering
 • 15% korting op de aanvullende verzekeringen
 • 15% korting op tandartsverzekeringen en het Vitaal pakket\
 • Kinderen t/m 17 jaar ontvangen gratis het meest uitgebreide aanvullende pakket van de ouders
 • Extra vergoedingen voor werknemers met o.a. dekkingen voor fysio- en ergotherapie, brillen en contactlenzen, leefstijltraining en online (zelfhulp)modules bij psychische klachten
 • De Zorgcoach helpt onder andere bij wachtlijstbemiddeling, vragen over en voor mantelzorgers en het vinden van de beste zorgverlener

Voor de werkgever:

 • 25% korting op gezondheidsoplossingen met Present!
 • Gratis toegang tot gezondheidsoplossingen met Present! Light

Bijzonderheden

Wie is wie?

Het raamcontract is in nauwe samenwerking met Aon ontwikkeld. Zij zijn op de hoogte van alle details. Je kunt je verzekeringen ook rechtstreeks afsluiten bij Zilveren Kruis. Deze keuze heeft geen effect op de premie.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek verzekeringen

Werken in de bouw is niet geheel zonder risico’s. Bouwend Nederland heeft daarom samen met verzekeringsmakelaar Aon verzekeringen ontwikkeld die uniek zijn in de markt. Deze verzekeringen zijn namelijk volledig afgestemd op de behoeften en eisen van bouw- en infrabedrijven. Met Bouwend Nederland Verzekeringen bieden wij niet alleen de verzekeringen zelf, maar ook een volledig advies over de verschillende risico’s die je in de bouw en infra loopt. Want goed verzekerd zijn is niet alleen belangrijk voor jezelf.

Disclaimer

De verantwoordelijkheid voor advies en toelichtingen op verzekeringen ligt niet bij Bouwend Nederland. Bouwend Nederland bemiddelt niet en adviseert evenmin inzake verzekeringen. Uitsluitend de polisvoorwaarden bepalen de reikwijdte van de dekking zodat aan deze beknopte uitleg geen rechten kunnen worden ontleend. Bouwend Nederland verzekeringen worden kritisch beoordeeld door een onafhankelijke verzekeringscommissie. Deze commissie bestaat uit insurancemanagers van grote bouwconcerns en ondernemers vanuit de secties binnen Bouwend Nederland. Daarmee wordt gespecialiseerde kennis gebundeld met praktisch ondernemerschap.