STEP

Nederland is aan het vergrijzen, Het verzuim t.g.v. fysieke klachten is aan het stijgen. Daarmee stijgt het langdurig verzuim en zijn deze klachten een fikse streep door de duurzame inzetbaarheid van de werknemer. STEP zorgt ervoor dat werknemers kennis, vaardigheden en tools krijgen om fysieke belasting te reduceren, zowel op het werk als in de privé situatie. Dat kan meer dan 30% schelen.

Bekijk alle voordelen
Afbeelding STEP

STEP helpt klachten te voorkomen en indien er toch klachten en uitval zijn lost het bedrijf deze samen met je werknemer snel en verantwoord op.

STEP voorkomt WIA en WGA instroom en onnodige, vaak kansloze, tweede spoortrajecten. Met drie pijlers geeft STEP vorm aan een beleid dat de fysieke problemen fors reduceert.

  • STEP assessment, in beeld brengen van fysieke knelpunten, gekeken wordt naar: Ergonomie van de werkomgeving, normeringen en de ergonomie van de werknemer zelf, wat kan beter en veiliger worden uitgevoerd.
  • Trainingen ter voorkoming van klachten, vooral op de werkvloer.
  • Interventie bij (dreigend) verzuim. STEP helpt klachten te voorkomen en indien er toch klachten en uitval zijn, lost het bedrijf deze samen met je werknemer snel en verantwoord op.

De voordelen op een rij

  • 10-15% korting op alle STEP diensten
  • Lager verzuim en minder WIA/WGA instroom.
  • Voorkomen van herhaling van klachten.
  • De inzet van STEP bij (dreigend) verzuim wordt 80 tot 100% vergoed door de Bouwend Nederland verzuimmantels bij De Goudse en Nationale-Nederlanden.

Bijzonderheden

Wie is wie?

De STEP Nederland houdt zich al meer dan 30 jaar succesvol bezig met de preventie van verzuimschade en gezondheidsschade door fysieke overbelasting. Het bedrijf heeft hiertoe een unieke aanpak ontwikkeld die zich niet eenvoudig laat vergelijken. STEP is al jarenlang actief in de bouw, afbouw en wegenbouw.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek dienstverlening

Wil jij ook weten hoe je jouw contributie kan terugverdienen? Vraag dan een gesprek aan met onze adviseur dienstverlening Wim Schaak. Hij komt graag bij je langs om de mogelijkheden van onze dienstverlening met je te bespreken.

Neem contact op met voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166.

Handige downloads