Opleidingsbedrijven (integrale praktijkcentra)

Bouwend Nederland is een groot voorstander van opleiden via opleidingsbedrijven. De opleidingsbedrijven in de bouw- en infrasector hebben een duidelijke meerwaarde als het gaat om praktische leertrajecten voor mbo'ers. Zowel voor de traditionele leerling als voor zij-instromers.

Bouwend Nederland ziet dat steeds meer opleidingsbedrijven zich ontwikkelen tot integrale praktijkcentra. De praktijkcentra zijn “opleidingspartner” voor werkgevers in de gebouwde omgeving, zijn actief bezig met instroom, bieden opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor zowel leerlingen als vakvolwassenen en zijn gesprekspartner voor gemeenten en UWV als het gaat om arbeidsmarktvraagstukken.

Zo’n 30 opleidingsbedrijven, allemaal lid van Bouwend Nederland, werken sinds 2013 met elkaar samen onder de vlag Bouwmensen. Bouwmensen wil voor werkgevers in de regio één loket zijn voor alle opleidingsvraagstukken. Dus niet alleen leerlingen opleiden, ook opleidingen en cursussen voor zittend personeel verzorgen, het aanbieden van tijdelijk personeel en/of het faciliteren van social return.

Klik hier voor het overzicht van de ruim 40 opleidingsbedrijven in de bouw en infra die lid zijn van Bouwend Nederland »Contactpersoon

Marieke van der Post

Programmamanager Onderwijs

Interessante hulpmiddelen

Interessante artikelen

Meer nieuws

Interessante publicaties

    De fiscale scholingsaftrek moet blijven!

    22 februari 2017

    Het kabinet heeft het voornemen om de aftrek voor scholingsuitgaven per 2018 af te schaffen. Dit betekent een bezuiniging van 106 miljoen euro op de scholing van werkenden. Bouwend Nederland is van mening dat het onverstandig is de scholingsaftrek voor werkenden af te schaffen. Wij staan hierin niet alleen. 21 februari jl. hebben Maurice Vlimmen (CNV) en Nic van Holstein (VCP) namens een brede coalitie van werkgevers en werknemers de petitie 'Scholingsaftrek moet blijven!' overhandigd aan de Kamercommissies van OCW en Financiën.

    Download