Vakgroep Rioleringen & Bestratingen

Welkom

Een nieuwkomer binnen Bouwend Nederland, zo kan de Vakgroep Rioleringen & Bestratingen getypeerd worden. Bij het platform zijn 48 leden aangesloten. Kennis uitwisselen, elkaar ontmoeten en zichtbaar zijn, dát vinden de leden van de Vakgroep belangrijk. Lid worden? U bent van harte welkom!

Interessante publicaties

  Goed geïnformeerd over Klimaatadaptatie

  06 september 2019

  Hoe houdt u als ondernemer bij wat er allemaal speelt op het gebied van Klimaatadaptatie? Neem gerust even tijd voor deze praktische handleiding. Prettig leesbaar met een totaal overzicht van oplossingen en mogelijkheden. Nuttige informatie om in het achterhoofd te hebben als u uw opdrachtgever weer eens spreekt.

  Download


  Water passerende verhardingen, wat werkt?

  17 april 2019

  Rutger van Hogezand (Hogeschool van Amsterdam) vertelt over de water passerende verharding. Bespreekt gebruikerservaringen, infiltrerende verharding, infiltratiecapaciteit, onderzoeksmethode en het belang van goed onderhoud. Voorlopige conclusies: meer onderzoek naar belang onderhoud, omgevingsfactoren en constructie opbouw gewenst.

  Download


  Programma themabijeenkomst 11.04.19

  14 maart 2019

   "Graven naar ervaringen", daar zijn we goed in! Op 11 april gaan we met de Vakgroep naar de Waterstraat in Delft. We gaan kijken, ervaren en in gesprek met elkaar. Regenwateroverlast hoe groot is het probleem en hoe ver staan we al met de oplossingen? Lees hier voor het programma. Aanmelden kan bij evenementen@bouwendnederland.nl

  Download


  Doelgroeponderzoek Vakgroep Rioleringen & Bestratingen

  23 januari 2019

  Bereik de Jeugd
  Wat moet je goed kunnen om grondwerker te worden? Wat lijkt je het mooiste onderdeel van het beroep? Hoe ziet je leven er over drie jaar uit? Lees in ons doelgroeponderzoek wat de jeugd bezig houdt. Lees hoe wij met onze promotiefilm het hart willen raken van toekomstige werknemers voor de sector Rioleringen & Bestratingen.

  Download


  Activiteitenplan 2019 Vakgroep Rioleringen & Bestratingen

  22 januari 2019

  Zichtbaar zijn voor opdrachtgevers en werknemers
  Zichtbaar zijn voor opdrachtgevers en werknemers is een belangrijk speerpunt van ons Activiteitenplan. De themabijeenkomsten in 2019 spelen hierop in. Benieuwd naar onze ambities? Lees het Activiteitenplan.

  Download


  Het klimaat past ook in uw straatje

  29 oktober 2018

  De waarde van klimaatbestendig inrichten
  Dit voorbeeldenboek toont de mogelijkheden van eenvoudige en haalbare klimaatbestendige inrichtingen van woonstraten. Het boek geeft inzicht in oplossingen, kosten en voordelen.

  Download


  Investeren in de infrastructuur

  26 oktober 2018

  Beweging in de markt
  De komende jaren wordt er heel veel werk verwacht voor de infrasector. Zo is het gemeentelijk wegen- en rioolstelsel verouderd en dringend aan vervanging toe. In deze studie van het EIB worden de opgaven voor de infra voor de periode tot 2030 in beeld gebracht.

  Download


  Activiteitenplan Vakgrope Inrichting Openbare Ruimte, Bestratingen en Riolering

  01 december 2017

  Download


  Activiteitenplan 2015

  10 december 2014

  Dit activiteitenplan is opgesteld ten behoeve van de Vakgroep Ondernemers Bestratend Nederland van Bouwend Nederland, zoals voorgeschreven in het Vakgroepreglement van Bouwend Nederland. In het activiteitenplan worden de activiteiten van de Vakgroep nader omschreven.

  Download