Afbeelding Award richt schijnwerpers op de toekomst

Award richt schijnwerpers op de toekomst

Spetterend galafeest brengt jonge bouwers op inspirerende avond bij elkaar

JBN Award 2023

Op vrijdag 22 september wordt de allereerste JBN Award uitgereikt. De award is onderdeel van een galafeest voor de jongerentak van Bouwend Nederland voor managers, DGA's en bestuurders onder de veertig. Jonge bouwers zijn voor ons als branchevereniging heel belangrijk, omdat ze niet alleen de toekomst van de bouw en infra zijn, maar ook ook een belangrijke bijdrage leveren aan de samenleving en de sector. Daarom zetten we hen graag in het zonnetje tijdens deze avond. Hier lees je alle informatie over het gala en de award.

Wat is de JBN Award en waarom reiken we deze prijs uit?

De JBN Award is bedacht om twee redenen. Ten eerste: jonge ondernemers en jonge bouwers (onder de 40) hebben vaak een vooruitstrevende, vernieuwende kijk op hun bedrijven, op projecten en op de bouw en infra breed gezien. Ze zijn echter ook bescheiden of te druk met hun ambitieuze werkzaamheden om aan de buitenwereld te laten zien welke mooie, inspirerende en innovatieve dingen ze doen. Als branche vinden we het belangrijk dat een podium te geven. 

Daarnaast willen we JBN'ers samenbrengen en onderlinge connecties versterken. Dat is immers wat zij de grootste toegevoegde waarde vinden van het lidmaatschap: de gelijkgestemden die ze er ontmoeten en dat ze van elkaar kunnen leren.

Nomineer een JBN'er

Wie ga jij nomineren voor de JBN Award? Je kan nomineren van 28 maart tot en met 30 juni 2023.

Vul het formulier in

'Trots op jonge bouwers'

"JBN is de toekomst en voor een mooie toekomst van onze sector is verantwoord ondernemerschap uitermate belangrijk. Met deze prijs zetten we innovatieve en inspirerende jonge mensen in de bouw en infra extra in de schijnwerpers", zegt Arno Visser, voorzitter Bouwend Nederland.

Fries Heinis, onze algemeen directeur, benadrukt het belang van het samenbrengen van een nieuwe generatie DGA's, bestuurders en managers in de bouw en infra. "Als branchevereniging voor de bouw en infra zijn we trots op onze JBN'ers en hun mooie bedrijven. Dat willen we laten zien. Daarom zetten we jonge bouwers, die zich bovengemiddeld inzetten voor hun bedrijf en voor de samenleving, in de schijnwerpers".

Dit is de jury

De juryvoorzitter van de JBN Award is Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij wordt bijgestaan door drie juryleden. Dorien Staal is sinds 2016 algemeen directeur van Voorbij Prefab en sinds 2019 voorzitter van de Betonvereniging. Opgeleid als bouwkundig constructeur, vervulde zij verschillende rollen (commercieel, verandermanagement, HR) in de bouw en is ze nu eindverantwoordelijk voor een innovatief bedrijf in de betonsector. Die brede expertise maakt dat zij goed past in de jury. Stefan Groothuis maakte vroeger zijn kilometers op het ijs als wereld- en Olympisch kampioen langebaanschaatsen, maar tegenwoordig als werkvoorbereider bij Heijmans. Daarnaast spreekt hij over duurzame inzetbaarheid van mensen. Tot slot: Artjan van Kooten. Hij is oud-bestuurslid van Jong Bouwend regio Zuid en mede-eigenaar van VKP Groep en Strematek.

Wanneer en waar?

Het JBN Award-gala vindt plaats op vrijdag 22 september 2023. Alle JBN-leden krijgen een uitnodiging toegestuurd. Zij en hun partners zijn welkom. Het evenement wordt gehouden in de Prodentfabriek aan de Oude Fabriekstraat 20 in Amersfoort. 

Dresscode?

De dresscode voor het event is gala/black tie. Voor de mannen betekent dat een smoking/tuxedo. Voor de dames is er iets meer vrijheid, zolang de outfit netjes en gepast is voor de avond.

Hotelovernachting nodig?

Kom je van ver en/of wil je niet meer naar huis rijden na het event? Dan kan je bij Van der Valk Leusden of Van der Valk Amersfoort met 10% korting een overnachting boeken. Gebruik code LEU-BOUWENDNL voor Leusden en AME-BOUWENDNL voor Amersfoort. Boek je overnachting via deze link.

 

Nomineren en jureren

De JBN Award is een prijs voor JBN'ers. Dat wil zeggen dat de prijs persoonlijk is en niet voor een bedrijf. Elke JBN'er kan door iedereen genomineerd worden, of dit nu een collega is of niet. Er kan genomineerd worden tussen 28 maart en 30 juni 2023. Alleen nominaties die via het nominatieformulier binnenkomen bij de organisatie dingen mee naar de JBN Award. Na 30 juni 2023 worden er geen nominaties meer in behandeling genomen. De organisatie controleert alle nominaties en of deze voldoen aan de criteria en dus meedingen naar de Award. Een professionele jury selecteert drie inzendingen die een pitchworkshop zullen volgen. Deze pitch wordt gepresenteerd op het gala. De beslissing van de jury voor de nominaties is definitief voor alles wat deze award aangaat. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De genomineerde leden worden bekend gemaakt via nieuwsbrief, social media en andere media. 

De jury zal bij de beoordeling van de inzendingen rekening houden met de volgende criteria: duurzaamheid, goed werkgeverschap/leiderschap en lokale betrokkenheid.

 

Wat doen we nog meer rondom dit event?

De communicatie rondom de JBN Award is op 28 maart 2023 gelanceerd. Op deze JBN Award-website zullen we de komende maanden, in aanloop naar het evenement, artikelen en video's publiceren. 


 

Contact?

Heb je een praktische vraag over dit evenement? Neem dan contact op met het Evenementenbureau. Wil je een vraag stellen over de award, het nominatieproces of jurering? E-mail Itzél Zuiker, verenigingsmanager Jong Bouwend Nederland.