Regiodag Oost | International Airport Teuge | 16 april 2020

Nieuwe kansen in de markt voor klimaat en voor topwerkgeverschap

Afbeelding Regiodag Oost | International Airport Teuge | 16 april 2020

ONS PROGRAMMA

ONZE SPREKERS

    
Maxime Verhagen, Voorzitter Bouwend Nederland
Maxime zal deelnemen aan ons programma en aan het eind zijn terugblik geven over de informatie en inspiratie, die hij deze middag heeft opgedaan over de thema’s “nieuwe kansen in de markt, voor het klimaat en voor topwerkgeverschap”. Tevens neemt hij ons mee in de landelijke lobby van de laatste periode en de huidige stand van zaken. En hij zal ons inspireren over de vooruitblik voor de bouw- en infrasector.

 

 

Helga van Leur, Weervrouw
Al 25 jaar is Helga actief in het vakgebied van weer en klimaat. Vooral de laatste jaren worden veranderingen in het klimaat steeds zichtbaarder en dat brengt uitdagingen voor alle inwoners van deze prachtige planeet. Hoe staan we ervoor? Kunnen we over 80 jaar nog wonen in deze delta? Wat kunnen we ermee en hoe dan? Wat hebben we nodig om -zowel nu als ook over enkele decennia- veilig, betrouwbaar, gezond en plezierig te kunnen wonen en werken in Nederland? Naast duurzaamheid en circulariteit ligt een belangrijke sleutel bij ons gedrag. Wat willen we nu eigenlijk en hoe kunnen we ons steentje bijdragen? Als ondernemer in de bouwsector blijf je graag bij de tijd om zo een zonnige toekomst te kunnen creëren. "Vandaag heb je morgen in handen!”

ONZE MASTERCLASSES

Tijdens ons programma zijn er 2 rondes met masterclasses. Je kunt bij het aanmelden jouw keuze uit de 3 masterclasses aangeven voor ronde 1 en ronde 2.


‘Klimaatakkoord gebouwde omgeving’, Joep Rats
Bouwend Nederland was betrokken bij de totstandkoming van het veelbesproken Klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving. Wat zijn nu eigenlijk de resultaten van dat akkoord? En wat betekent het voor onze sector. Joep Rats duikt hier tijdens zijn workshop in en behandelt de kansen die het Klimaatakkoord biedt voor individuele bedrijven op het gebied van duurzaam bouwen en de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

 

 


‘Innovatie van ‘duurzaam (bouw)materieel’, Anne Fokke de Vries

De vraag naar de inzet van duurzaam (bouw)materieel door opdrachtgevers bij projecten neemt toe! Dit alles is een gevolg van afspraken in het Klimaatakkoord, het Schone Luchtakkoord en versnelt door de stikstofdiscussie.  Hoe speelt u hierop in? Wat is er reeds in de praktijk mogelijk om emissiereductie te bewerkstelligen? Zo maar enkele vragen die aan de orde komen tijdens deze masterclass. Samen met u wordt gekeken naar de Zero-Emissie route 2020-2030 en hoe is emissiereductie reëel, haalbaar en betaalbaar in te voeren binnen uw onderneming. De Groene Koers is het traject dat Bouwend Nederland in dit kader is gestart samen met CUMELA en de BMWT (de leveranciers). Brengt u op deze bijeenkomst ook uw oplossingen en ideeën in? Zijn er reeds opdrachtgevers in uw omgeving die hiermee bezig zijn? Laat het weten!   Onder het motto Samen één = Samensterk dienen wij in de keten de handen in elkaar te slaan om de geformuleerde emissiereductiedoelen te bereiken.


‘Happy People Better Business’, Anne de Jonge en Mayra Schoolen
“Clients don’t come first, employees come first. If you take care of your employees, they will take care of your clients. Richard Branson” Steeds meer organisaties beseffen dat medewerkers alleen op hun best functioneren als ze écht lekker in hun vel zitten. Als ze zelf controle over zaken hebben, iets kunnen bereiken en kunnen bijdragen aan een hoger doel. De praktijk wijst immers uit dat bedrijven die actief werken aan het geluk van medewerkers succesvoller zijn. Hoog tijd om hiermee aan de slag te gaan!