Doe-sessies en thema's

woensdag 16 oktober 2019
Afbeelding Doe-sessies en thema's

De Regiodag bestaat uit een interactief programma met doe-sessies en een info plein.

 

Doe sessies:

Visie en ontwikkelingen in mobiliteit met BMW Nederland

De uitdagingen rondom verstedelijking, de toenemende beschikbaarheid van duurzame energiebronnen en technologische vooruitgang bieden volop nieuwe mogelijkheden bij de ontwikkelingen van nieuwe auto’s. Tijdens de Workshop Innovatie in mobiliteit zullen wij de leden van Bouwend Nederland inzicht geven in de toekomstige invulling van individuele mobiliteit bij BMW en MINI. Welke keuzes maakt een mondiale autofabrikant in dit sterk veranderende landschap en welke oplossingen bieden BMW en MINI in stedelijke gebieden? Onze branches krijgen steeds meer raakvlakken, BMW is niet voor niets al jaren vaste deelnemer aan de vastgoedbeurs PROVADA.

 

Exo-skelet

De Laevo is een passief exoskelet dat de gebruiker ondersteunt tijdens voorovergebogen werk. Via een veersysteem wordt de druk op de onderrug opgevangen. Dit leidt tot een afname van de fysieke belasting tot 40-50%. Hierdoor verlicht, vermindert of voorkomt het werk gerelateerde rugpijn. De Laevo is dus een preventief hulpmiddel, die ook kan worden ingezet om werknemers met klachten terug aan het werk te krijgen. Ga met de maker in gesprek over de toepassing van het exo-skelet in uw bedrijf en maak werk van Duurzame Inzetbaarheid! 

 

BIM mee met de toekomst!

Dat BIM een werkmethodiek is waarbij in een 3D Bouw Informatie Model integraal kan worden samengewerkt door diverse disciplines in de gehele bouwketen, is momenteel wel bij de meeste bouwers bekend. Maar wisten jullie ook dat er op het hbo niet of nauwelijks meer analoog wordt getekend, maar alles digitaal en 3D wordt opgemaakt? “De bouw wordt meer computer gerelateerd, al het papieren werk gaat eruit. Ik denk dat er steeds meer programmeurs in de bouw komen, om virtuele modellen te maken, om fouten te minimaliseren en tijd goed te benutten”, aldus één van de deelnemers aan de BIM Battle van Bouwend Nederland vorig jaar. In deze workshop laten studenten van InHolland zien hoe zij in hun opleiding werken in BIM. BIM jij al?

 

Meetup met Maxime Verhagen

Onze sector vraagt om innovatieve ontwikkelingen om de bouwopgave te realiseren. Sneller bouwen, hoogwaardiger duurzame producten, circulair en toekomstbestendig.

Wat doet Bouwend Nederland voor haar leden, welke lobby wordt er gevoerd en wat verwacht u van uw brancheorganisatie.

Ga met Maxime Verhagen in gesprek over de bouw in de toekomst en over de stikstof en PFas problematiek.

Infoplein onderwerpen:

 

Actualiteiten Bouw-cao

Ga in gesprek met de CAO-onderhandelingsdelegatie en stel al je vragen over de onderhandelingen van dit jaar en kom te weten wat dit jaar de cruciale bespreekpunten zijn!

 

Digitalisering in de Bouw

Digitalisering in de Bouw

Jeroen Coenders van White Lioness technologies gaat laten zien dat digitalisering niet alleen voor de grote jongens is. Iedereen in de bouw kan eenvoudig digitale technologie inzetten om sneller, beter en goedkoper te werken: van timmerman tot grote aannemer, van toeleverancier tot projectontwikkelaar. We kunnen de robots voor blijven: zij gaan niet onze banen inpikken; wij gaan juist de vruchten plukken van het gebruik van nieuwe technologie zoals bijvoorbeeld parametrisch ontwerp en automatisering. En het mooie is: Jeroen gaat vertellen dat je geen programmeurs nodig hebt en ook geen diepe zakken. 

 

Vragensessie Kwaliteitsborging

1 januari 2021 wordt de Wet Kwaliteitsborging ingevoerd. Dit brengt flinke veranderingen met zich mee in het bouwproces. Kom meer te weten over de veranderingen van de wet en stel al uw vragen over de implementatie van de wet in uw bedrijf!

 

Bouwhuis

BouwHuis

Het Bouwhuis is een voormalige directiekeet die is ingericht om leerlingen van 5 tot 8 jaar iets te vertellen over de bouw en is een initiatief van van GeelRonitz Bouwgroep en Bouwbedrijf van der Gragt van de afdeling Zaanstreek Waterland. In het Bouwhuis kunnen de leerlingen diverse bouwgerelateerde opdrachten doen: het in elkaar schroeven van een geveltje, het aanleggen van een rioolstelsel, het maken van een houten thermometer (die ze mee mogen nemen) of het hijsen met een speelgoedkraan. Sinds begin 2018 is het BouwHuis op tournee door Zaanstreek-Waterland, Ijmond Kennemerland en Amsterdam Noord en heeft al bij meer dat 50 scholen gestaan. Loop gerust even binnen bij het Bouwhuis!

Overige onderwerpen:

Bewust Veilig Dag promotie door Bouwend Nederland

3D printen in de bouw door BouwLab

Ledenvoordelen Bouwend Nederland

Klik hier voor meer informatie over het BouwLab. Klik hier voor een korte film over de BouwLab lancering.