Big BIM

Bij BIG BIM ligt de nadruk op het verbeteren van efficiƫntie in de keten. Hier hoort samenwerking met de ketenpartners bij. Activiteiten die in samenwerking worden gedaan zijn het uitwisselen van BIM modellen en BIM data tussen verschillende partijen in de keten.

De volgende stap vanuit little BIM is naar ‘BIG BIM’. Het ‘samen BIM-men’ in de keten vraagt andere competenties dan binnen uw eigen bedrijf. Transparantie en delen zijn hierbij sleutelwoorden.

Praktijkvoorbeeld

Heembouw uit Roelofarendsveen: 'Langzaam aan nemen we steeds grotere stappen in de ontwikkeling van ons BIMmen. Zoals elke organisatie begin je wanneer je gaat BIMmen met Little BIM. Bij Heembouw was dat in 2010. We zijn eerst maar eens intern gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en tegen welke beperkingen we aan liepen. Binnen Heembouw hebben we een eigen architectenbureau: Habeon Architecten. Dit maakt de opstap naar BIM een stuk makkelijker.'

Klik hier voor het complete praktijkvoorbeeld

Stappenplan

Voor steeds meer bedrijven is BIM dagelijkse praktijk, maar er zijn toch ook bedrijven die net kennis leren maken met BIM. Die bedrijven geeft Bouwend Nederland dan ook graag de handvatten om met BIM aan de slag te gaan. Onder andere de crisis en de vele faalkosten hebben laten inzien dat er verandering nodig is gezien de ‘gesloten structuur en denkwijze’ in de bouwsector. Nieuwe werkmethodieken als BIM worden dan ook met de dag meer gebruikt.

Klik hier voor het stappenplan