Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) in de bouw

Locatie: Van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH ZWOLLE
Datum/Tijd: donderdag 19 september 2019 van 09:00 tot 17:00 uur
Afbeelding Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) in de bouw

Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) in de bouw

Wil je in de toekomst gevrijwaard zijn voor aansprakelijkheid van loonbelasting, sociale premies en (soms) btw? Dan is deze training perfect voor jou!

Een bedrag op de g-rekening storten is niet voldoende. Je moet immers ook voldoen aan de regels voor vrijwarend storten. Alleen dan ben je er zeker van dat je achteraf niet meer aansprakelijk gesteld wordt voor de Wet Ketenaansprakelijkheid (Wka). Tijdens deze interactieve training krijg je concrete handvatten rondom de wet- en regelgeving en het werken met personeel.

Wat leer je?

• kennis van de wet- en regelgeving omtrent WKa
• inzicht in het werken met onderaannemers, uitzendkrachten en buitenlandse arbeidskrachten en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen
• voorkomen/beperken van aansprakelijkheid doordat je inzicht hebt in de regels/voorwaarden voor vrijwarend storten op de g-rekening

Voor wie?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP’ers. Dit zijn bijvoorbeeld medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerkers of uitvoerders/projectleiders die werken op de bouwlocaties en te maken hebben met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Programma

De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag wordt in groepjes gewerkt aan een praktijkcasus.

Met meer collega's een training volgen op eigen locatie? Dat kan! Neem contact op via academy@bouwendnederland.nl of telefonisch via 079-3252166 en vraag naar onze in company voorwaarden en prijzen.

Trainingsinformatie

   
Doelgroep Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor contractvorming met tijdelijk personeel, bijvoorbeeld administratief medewerkers, uitvoerders/projectleiders
Kosten leden € 349,00 (excl. btw)
Kosten niet-leden € 599,00 (excl. btw)