Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over Bouwend Nederland en de bouw- en infrasector.

Nieuws

Filters
Dinsdag 16 juli 2024
Input gevraagd voor logisitieke hubs Rotterdam

Gemeente Rotterdam onderzoekt oplossingen voor efficiënte stadslogistiek. Er zijn zoekgebieden aangewezen waar potentiële hubs gerealiseerd zouden kunnen worden.

Dinsdag 16 juli 2024
Lennard Heij nieuwe algemeen directeur Bouwend Nederland

Het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland stemde vandaag unaniem in met de benoeming van Lennard Heij (1977) tot algemeen directeur. Na een uitgebreid wervingstraject is Lennard geselecteerd om de directie en werkorganisatie te leiden. Juist met zijn bouwachtergrond kan hij het belang van de lidbedrijven in het oog houden en de bouw- en infrasector verder helpen versterken. Na het vertrek van Fries Heinis vervulde Lennard de rol al op interim basis.

Maandag 15 juli 2024
Rekentool extra voorwaarden TOjuli beschikbaar

Sinds deze maand gelden er strengere voorwaarden bij de TOjuli-eis. Je kan niet meer volstaan met het vinkje ‘actieve koeling’ binnen de BENG berekeningen. Er gelden enkele aanvullende voorwaarden. Via de website van RVO kan je een rekentool aanvragen voor de vereenvoudigde berekening van de koelcapaciteit.

Maandag 15 juli 2024
Tarieven VRN voor huren van glascontainer voor tijdelijke contracten verhoogd

Per 1 juli 2024 zijn bij Vlakglasrecycling Nederland de tarieven voor het huren van een vlakglascontainer voor nieuwe tijdelijke contracten verhoogd.

Maandag 15 juli 2024
Kwaliteitsborging en combinatie van gevolgklassen

Als je een bouwwerk in gevolgklasse 1 gaat bouwen, is voor nieuwe aanvragen vanaf 1 januari 2024 het inschakelen van een kwaliteitsborger en een melding technische bouwactiviteit verplicht. Onder gevolgklasse 1 vallen bouwwerken met beperkte gevolgen als er iets mis gaat, bijvoorbeeld grondgebonden woningen en kleine bedrijfspanden. Maar wat als je een combinatie bouwt van bijvoorbeeld een winkel (gevolgklasse 2 of hoger) en een woonhuis?

Maandag 15 juli 2024
Cao vlakglas algemeen verbindend verklaard

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO Vlakglas algemeen verbindend verklaard. Een salarisverhoging en een vierdaagse werkweek zijn de belangrijkste punten uit deze CAO voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf.

Maandag 15 juli 2024
Werkgeverssubsidie voor extra begeleiding statushouders op werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid (SZW) heeft de subsidieregeling ‘Ondersteuning werkgevers inzet statushouders’ gepubliceerd. Deze subsidieregeling biedt werkgevers een financiële tegemoetkoming voor de extra begeleiding van statushouders op de werkvloer, gericht op het verkleinen van de taal- en cultuurverschillen.

Vrijdag 12 juli 2024
Brabants uitje smaakt naar meer: af van de gebaande paden

Dit jaar stond de ledenexcursie in het teken van avontuur, bourgondisch genieten, varen en een stadswandeling. De perfecte locatie is dan Den Bosch waar alles bij elkaar komt. We kijken terug op een zeer geslaagd tweedaags evenement waar we op een ontspannen manier even afstand kunnen nemen van de dagelijkse drukke bouw- en infrapraktijk.

Vrijdag 12 juli 2024
Convenant: op naar duurzamer asfalt in het Noorden

Overheden, brancheorganisaties en marktpartijen in de drie noordelijke provincies zetten samen in op duurzamer asfalt. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een convenant. De ondertekenaars streven naar minder soorten asfalt, een duurzamere samenstelling en productie op een lagere temperatuur. Daarnaast zetten ze in op hergebruik van asfalt en verduurzaming van de drie noordelijke asfaltcentrales.

Donderdag 11 juli 2024
Betonreparaties aan kunstwerk Giessenbrug

Betonreparaties aan kunstwerk Giessenbrug in de Spaanse Polder Rotterdam

Donderdag 11 juli 2024
Vrijstelling op asbestinventarisatieplicht

Vanaf 1 augustus is er een vrijstelling op asbestinventarisatieplicht voor het gas en elektriciteitsnet van de regionale netbeheerders.

Woensdag 10 juli 2024
Projecten voor versnelling gevraagd!

Vanuit de regionale versnellingstafels in Zuid-Holland worden leden van Bouwend Nederland opgeroepen om hun vastlopende projecten in te dienen bij de regionale versnellingstafels. Doel is het versnellen van betreffende projecten en inzichtelijk maken welke knelpunten voortgang vooral belemmeren.

Word vandaag nog lid!

Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.

  • Deskundige antwoorden op al je vragen over de bouw- en infrasector
  • Deel kennis en netwerk met collega-bedrijven
  • Benut financiële ledenvoordelen en verdien je lidmaatschap terug