Wet Ketenaansprakelijkheid (WKa) in de bouw

Locatie: Bouwend Nederland, Zilverstraat 69, 2718 RP ZOETERMEER
Datum/Tijd: dinsdag 08 september 2020 van 09:00 tot 17:00 uur

Wil je in de toekomst gevrijwaard zijn voor aansprakelijkheid van loonbelasting, sociale premies en (soms) btw? Dan is deze training perfect voor jou! Kom in één dag alles te weten over de wet- en regelgeving rondom ketenaansprakelijkheid met praktische voorbeelden.

Een bedrag op de g-rekening storten is niet voldoende. Je moet immers ook voldoen aan de regels voor vrijwarend storten. Alleen dan ben je er zeker van dat je achteraf niet meer aansprakelijk gesteld wordt voor de Wet Ketenaansprakelijkheid (Wka). Tijdens deze interactieve training krijg je concrete handvatten rondom de wet- en regelgeving en het werken met personeel.

Voor wie?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP’ers. Jouw functie is bijvoorbeeld medewerker die verantwoordelijk is voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerker of uitvoerder/projectleider die werkt op de bouwlocaties en te maken heeft met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Wat leer je?

  • kennis van de wet- en regelgeving omtrent WKa
  • inzicht in het werken met onderaannemers, uitzendkrachten en buitenlandse arbeidskrachten en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen
  • voorkomen/beperken van aansprakelijkheid doordat je inzicht hebt in de regels/voorwaarden voor vrijwarend storten op de g-rekening
Programma
De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag wordt in groepjes gewerkt aan een praktijkcasus.

Prijzen
  • Leden: € 349,00 (excl. btw)
  • Niet-leden: € 599,00 (excl. btw)