Dit werkt veel beter dan een teamuitje

donderdag 19 december 2019
Afbeelding Dit werkt veel beter dan een teamuitje

Wanneer cv-installateur Erik Boon tegenwoordig in een woning op de bouwplaats van TudorPark in Hoofddorp komt om een vloerverwarming aan te leggen, is hij in staat een klein vreugdesprongetje te maken. Wat is het werken hier veranderd sinds samenwerking bovenaan de agenda staat.

Hoe anders begon Boons werkdag aan het begin van dit project. “Het was vaak onbegonnen werk, met smerige steigerplanken en allerlei afval op de vloer. Moesten we eerst de troep van anderen opruimen voordat we überhaupt aan het werk konden. Het is de dagelijkse praktijk in de bouw, hè? Geen rekening houden met elkaar, nauwelijks samenwerken. Ieder voor zich, dat is de mentaliteit. Na drie weken ben je dat wel zat.

Gezamenlijke pilot

Boon is een van de vijftien sleutelfiguren in een kernteam in een gezamenlijke pilot van Bouwend Nederland en Dura Vermeer. In het kernteam zitten verder Spaansen, Deurwaarder, Emergo, SEV techniek, Steboma, Mampaey, Van der Meij de Bie en De Bruyn Intergips. De ketenpartners zijn ervan overtuigd dat investeren in het écht samen doen, impact heeft op het rendement en de cultuur. Hiermee maken we de sector uiteindelijk aantrekkelijker en blijven medewerkers langer, gezonder en met meer plezier (samen)werken.

Met deze pilot, die eind augustus van start is gegaan, willen Bouwend Nederland, Dura Vermeer en betrokken ketenpartners aantonen dat een andere aanpak in de sector echt werkt. Er is een hartslag in de samenwerking gebracht, waarin alle bouwpartners tweewekelijks met elkaar overleggen, onder begeleiding van onafhankelijke coach-trainersorganisaties DURVT en Bureau HTM, om alle problemen en irritaties, maar ook alle positieve zaken, op tafel te leggen en uit te spreken.

Flinke stappen

Bouwplaatsmanager Gideon Noordzij van Dura Vermeer merkt dat afgelopen maanden ook daadwerkelijk flinke stappen zijn gemaakt. Van een zogenaamde blèr-cultuur – waarin vooral veel wordt geschreeuwd– is geen sprake meer, zegt Noordzij.

“Mensen keken alleen maar naar wat er fout ging en wat er allemaal moest gebeuren, nu kijken we naar de manier waarop we samen de dingen aanpakken en hoe we het gesprek daarover voeren. Eerst zaten sommigen er onder protest, nu zorgen we er samen voor dat de rest van de mensen buiten ook aanhaken. De meesten waren in eerste instantie alleen gericht op eigen vakinhoud, nu begrijpen ze dat we meer samen mogen en kunnen bepalen. We hebben echt invloed op onze bouwcultuur. De keten neemt veel meer samen de verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. De sfeer op de bouwplaats is nu open en goed, er wordt respectvol met elkaar om gegaan. Het heeft veel effect en werkt een stuk beter dan een teamuitje.”

Lees het complete artikel uit Cobouw.