Succesvolle bijeenkomst ‘Van Bank naar Bouw’

Afbeelding Succesvolle bijeenkomst ‘Van Bank naar Bouw’
donderdag 19 december 2019

Bij Bouwend Nederland vond 18 december een inspiratie- en voorlichtingsbijeenkomst plaats voor het 'Van Bank naar Bouw' programma. Een omscholingstraject dat deelnemers uit de financiële wereld doormiddel van een opleidingstraject klaarmaakt voor een vervolgcarrière in de bouw en infra.

De bouw kampt met oplopende tekorten aan geschikt (UTA) personeel. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) prognosticeert een tekort aan 60.000 arbeidskrachten in de komende vijf jaar om vervanging en groei in de sector op te kunnen vangen. instroom zal dus deels vanuit uit andere sectoren gerealiseerd moeten worden. Tegelijkertijd heeft de financiële sector te maken met grote personeelsoverschotten.

Een zaal vol bankmedewerkers, bouwbedrijven en opleiders zijn deze middag meegenomen in alle facetten van een dergelijke carrière switch. Vanuit Bouwend Nederland kregen de geïnteresseerden meer beeld en geluid bij de bouw en infra. Door BAM is een succesvol traject in het oosten van het land toegelicht. Een deelnemer die zelf eerder de overstap al maakte kon de toehoorders alles vertellen over zijn positieve ervaringen. De opleidingsmogelijkheden werden uit eerste hand toegelicht door bouw-opleider BOB-Kob.

Vanwege de informele opzet van de middag en de aanwezigheid van zowel bedrijven, opleiders en bankmedewerkers wist men elkaar tijdens de borrel goed te vinden. Een geslaagde eerste bijeenkomst!

Begin volgend jaar gaan we van start met de eerste deelnemers. Geïnteresseerde professionals en bedrijven die meer willen weten of willen participeren kunnen contact opnemen met projectleider Simone van Wilgen via s.vanwilgen@bouwendnederland.nl

Tags

Instroom