• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Succesvolle VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen bij BouwSchool Breda

Succesvolle VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen bij BouwSchool Breda

maandag 20 januari 2020
Afbeelding Succesvolle VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen bij BouwSchool Breda

De regionale VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen waren ook dit jaar weer een succes bij BouwSchool Breda in samenwerking met Bouwmensen Zuid-West. Maar liefst 15 leerlingen timmeren en 11 leerlingen metselen hebben met hun vakmanschap een goede indruk achter gelaten bij de jury. Uit handen van wethouder mevrouw Miriam Haagh heeft Niels Boogaard van het Gomarus Scholengemeenschap de eerste prijs in ontvangst mogen nemen bij het timmeren en Rick Oostdijk van het Calvijn College bij het metselen. Bij de wedstrijd metselen zullen de nr. 1 en nr. 2 tevens een ticket bemachtigen voor het 68e NK Metselen, waarbij de finalewedstrijd bij het Varendonck in Someren is van 25 tot en met 27 maart 2020.

Prijsuitreiking

De prijzen werden uitgereikt door mevrouw Miriam Haagh, wethouder van Breda. Ze was enthousiast over het aanwezige timmer- en metseltalent en noemde de deelnemers echte uitblinkers in hun vakmanschap. Ze ziet een goede toekomst voor hen weggelegd. “De bouwsector zit weer enorm in de lift. Dit merken niet alleen de bouwbedrijven, maar ook de scholen waar de toekomstige bouwvakkers het vak leren. Timmerlieden en metselaars blijven een belangrijk beroep bij het bouwen en verbouwen van bouwprojecten”.
Bestuurslid van BouwSchool Breda, de heer Arend de Boer, bedankte in zijn toespraak BouwSchool Breda samen met Bouwmensen Zuid-West. “Bouwschool Breda heeft samen met Bouwmensen Zuid-West de regionale VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen ook dit jaar weer een geweldig podium gegeven om techniek (bouw) onder de aandacht te brengen in de regio.” Ook de deelnemen en de scholen werden door het bestuurslid bedankt voor hun bijdrage aan deze wedstrijden.


Winnaars

De winnaar bij het timmeren is Niels Boogaard, leerling van het Gomarus Scholengemeenschap. De tweede prijs in de categorie timmeren ging naar Sander Huijben, leerling van het Hanze College. De derde prijs in de categorie timmeren was voor Aron Ventevogel. Hij is leerling van het Calvijn College.
De winnaar bij het metselen is Rick Oostdijk, leerling van het Calvijn College. De tweede prijs in de categorie metselen ging naar Thomas van der Elst. Hij is leerling van het Willem van Oranje College. De derde prijs in de categorie metselen was voor Arie van Kesteren. Hij is leerling van het Gomarus Scholengemeenschap.
Verder kregen alle deelnemers bij het timmeren uit handen van BouwSchool Breda een medaille en de deelnemers bij het metselen kregen vanuit het KNB (Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek) een speldje uitgereikt. Uiteraard ontvingen alle deelnemers een certificaat vanuit Bouwschool Breda in samenwerking met Bouwmensen Zuid-West.

Wedstrijdopdracht

De regionale VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen vonden plaats op 16 en 17 januari 2020. Pascal Brok, instructeur bij BouwSchool Breda, heeft de wedstrijdopdracht timmeren ontworpen. De 15 leerlingen timmeren maakten in de werkplaats van BouwSchool Breda een trapje. En 11 leerling metselen maakten als wedstrijdopdracht een stukje bijzonder metselwerk met een kolom. De opdracht is ontworpen door John van Ginneken, instructeur bij BouwSchool Breda, en uitgewerkt door leerling timmeren, Lars de Laat.

Je gaat het maken in de bouw & infra

De bouw- en infrasector is ongekend veelzijdig. Het heeft op alle onderwijsniveaus beroepen: van vmbo- tot aan wo-niveau. Van metselaar of timmerman tot dakdekker of wegenbouwer tot werkvoorbereider of manager. In de campagne Je Gaat Het Maken laten we de vele mogelijkheden zien. We richten ons daarbij op jongeren en zij-instromers. 

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube. Heeft u zelf young professionals in dienst die u als rolmodel voor de sector nog zichtbaarder wil laten zijn? Stuur uw suggesties naar: instroom@bouwendnederland.nl