Bijscholing: als het niet klassikaal kan, dan digitaal

Afbeelding Bijscholing: als het niet klassikaal kan, dan digitaal

Een gezonde bouw- en infrasector vraagt om gezonde en gemotiveerde medewerkers die zich blijven ontwikkelen. Nieuwe technieken en technologieën vragen immers om andere kennis en kunde in de bouw- en installatiesector. Ook tijdens deze coronacrisis. Hoe? Via e-learning. Digitaal dus.

Coronacrisis of niet, up-to-date vakmanschap in de bouw- en installatiesector blíjft ongelooflijk belangrijk, stelt directeur Bert Boeijink van Bloemendal Bouw, Techniek en Onderhoud uit Leusden. Boeijink: “Er gebeurt zo veel in de bouw- en installatiesector, de veranderingen buitelen over elkaar heen. Neem bijvoorbeeld de Wet Kwaliteitsborging of de energietransitie. Dat vraagt om meer kennis en kunde van iedereen die in deze sector werkzaam is. Het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen is een belangrijk onderdeel geworden in onze branche. Dat vergt vakmanschap. Een monteur E-installatie moet af en toe worden bijgeschoold op het gebied van bijvoorbeeld zonnestroomsystemen, om maar iets te noemen. Stilzitten is er niet bij. Ik vind het belangrijk dat mijn mensen weten wat ze doen, ook in deze periode.”

Flexibiliteit

En als bijscholen en het volgen van cursussen niet klassikaal kan, dan is digitaal leren een heel goed alternatief, vervolgt Boeijink. “Ik ben al jaren groot voorstander van e-learning, maar door deze onzekere periode worden bedrijven gedwongen om het op een digitale manier te doen. Flexibiliteit is wat mij betreft het sleutelwoord.” Het grote voordeel van digitaal opleiden is immers dat het in principe op nagenoeg elke plek en op elk gewenst tijdstip kan, aldus de directeur. “Het scheelt ook tijd en geld. Neem een uitvoerder die een managementcursus volgt. Tot voor kort ging dat zo: hij gaat om 6.15 uur naar de bouwplaats, want hij gaat eerst werken. Dan stopt hij halverwege de middag en stapt hij in zijn auto, om vervolgens tachtig kilometer verderop een cursus te volgen die om half vijf begint en half negen is afgelopen. Met een beetje pech staat hij ook nog in de file. Veel cursussen kunnen echter ook digitaal worden gedaan. Het scheelt de werknemer reistijd en het bedrijf reiskostenvergoeding. De uitvoerder kan het thuis doen, of op kantoor. En wanneer hij wil. Als hij zoiets liever op zondagmiddag wil doen, dan moet dat kunnen.”

Build Up Skills

Naast directeur van een bedrijf met ruim vijftig werknemers bekleedt Boeijink een aantal (onderwijs gerelateerde) nevenfuncties. Zo is hij algemeen bestuurslid bij BOB-KOB. Hij verzorgt ook onderwijs. Boeijink is nu bezig met het ontwikkelen van cursussen op het gebied van de Wet Kwaliteitsborging. “We zijn nu aan het bedenken wat de meest geschikte manier is om dat via e-learning aan te bieden.” Ook is hij betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Build Up Skills Advisor, een app waarop iedereen die werkzaam is in de bouw, installatie, afbouw en vastgoed op eenvoudige wijze kan navigeren naar verschillende digitale cursussen die zijn gericht op duurzaamheid. Van een monteur koudetechniek die meer wil weten over de montage van zonnepanelen, een calculator die zich wil laten bijscholen op het gebied van duurzame bouwmaterialen tot een dakdekker of timmerman die alles wil weten over luchtdicht bouwen. “Succesvolle verduurzaming van de gebouwde omgeving vraagt om up-to-date vakmanschap”, aldus Boeijink. Wij kunnen de woorden van Boeijink alleen maar beamen. De bouw gaat door, de verduurzaming gaat door. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen die een vakman niet heeft geleerd op school. Jezelf blijven ontwikkelen is daarom heel erg belangrijk.

Leren doe je elke dag

Een gezonde bouw- en infrasector vraagt om medewerkers die zich ontwikkelen en gezond en gemotiveerd blijven werken. Onze stelling luidt: leren doe je iedere dag. Of het nu in een lokaal is of op je werkplek. Veel mensen denken bij leren louter aan iets klassikaals, maar dat hoeft helemaal niet. Het kan ook gaan om het bekijken van een kort instructiefilmpje of het volgen van een EVC-traject. De voordelen van e-learning: je kan het doen op je eigen plek en in je eigen tijd. Thuis of op je werk, dat maakt niet uit. Je werk wordt leuker, bovendien blijf je zo gemotiveerd. Het cursusaanbod is groot, het is dus belangrijk om alle opleidingsmogelijkheden zo overzichtelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Wat dat betreft is de Build Up Skills Advisor een zeer toegankelijke app voor de vakman: je kunt hem eenvoudig downloaden op je smartphone, hij is laagdrempelig en als gebruiker heb je snel inzicht in de beschikbare bijscholing die door verschillende partijen wordt aangeboden.

SLIM-regeling

Mkb-bedrijven in de sector kunnen gebruik maken van de SLIM-regeling, een subsidieregeling gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf. Via SLIM kun je als bedrijf een digitale leeromgeving voor de werknemers opzetten.

Met de BNL Academy zijn we bezig om trainingen digitaal te verzorgen rond thema’s als Praktisch Personeelsbeleid, Arbeidsrecht, RI&E en BIM & virtueel bouwen. Veel trainingen worden normaal gesproken klassikaal gegeven, maar dat gaat na de zomer weer starten. Jezelf blijven ontwikkelen is en blijft belangrijk. En als het niet klassikaal kan, dan digitaal.