50 extra leer-werkbanen gezocht!

vrijdag 12 juni 2020

Joost Swaan

Verenigingsmanager Regio Randstad Noord
Afbeelding 50 extra leer-werkbanen gezocht!

Het bestuur van afdeling Amsterdam roept haar leden op om te investeren in de toekomst en mee te helpen door leer-werkbanen beschikbaar te stellen!

Gelijktijdig met de ondertekening van de Letter of Intent (de samenwerkingsovereenkomst) t.a.v. de BouwAcademie willen wij als bouwsector de stad Amsterdam laten zien dat wij onze Amsterdamse jongeren een goed perspectief willen en kunnen bieden.

Naast de jaarlijkse reguliere instroom van 50 leer-werkbanen bij Bouwmensen Amsterdam (BMA) willen wij 50 extra leer-werkbanen voor jongeren beschikbaar kunnen stellen. Hiermee tonen wij als sector aan dat de bouw en infra, ondanks de coronacrisis, de stikstofproblematiek en het PFAS dossier, de komende jaren perspectief biedt. En dat is hard nodig! Door anticyclisch op te leiden wordt voorkomen dat er in Amsterdam (wederom) tekorten dreigen te ontstaan als het gaat om goede vakkrachten, die nodig zullen zijn om te werken aan alle uitdagingen die de woningbouwagenda, de verduurzaming van de woningvoorraad en de renovatie van alle infrastructurele werken in Groot Amsterdam met zich meebrengen.

Het bestuur van afdeling Amsterdam roept haar leden dan ook op om te investeren in de toekomst en mee te helpen door leer-werkbanen beschikbaar te stellen! 

Indien u een leer-werkbaan beschikbaar stelt dan zal de naam en het logo van uw bedrijf op deze website worden geplaatst! 

Wat is een leer-werkbaan precies?

  • Een leer-werkbaan (of ook wel een BBL baan) duurt veelal 2 studiejaren. BMA geeft de leerling de garantie op deze twee jaar opleiding en werken. BMA vraagt aan de bedrijven om hiervoor het eerste 1 jaar garant te staan;
  • BMA werft en selecteert de leerlingen voor de bedrijven; 
  • Een lidbedrijf betaalt BMA een uitleentarief gedurende de periode dat de leerling bij dit bedrijf werkt;
  • Een lidbedrijf moet erkend zijn door de SBB. Als een lidbedrijf nog geen erkenning heeft dan verzorgt BMA een tijdelijke erkenning.

KLIK HIER OM UW EXTRA LEER-WERKBAAN AAN TE MELDEN