Modules Platform Talent voor Techniek op leerplatform oZone

Leermodules over het ontwikkelen van (technisch) vakmanschap

donderdag 2 juli 2020
Afbeelding Modules Platform Talent voor Techniek op leerplatform oZone

Ben je al bekend met het gratis leerplatform oZone? Hier staan kant-en-klare leermodules over het ontwikkelen van (technisch) vakmanschap. Want in deze onzekere tijd is het éxtra belangrijk dat zoveel mogelijk vakmensen zich kunnen blijven ontwikkelen.

Sinds juni zijn op oZone enkele leermodules gepubliceerd die zijn ontwikkeld door Platform Talent voor Technologie. Deze modules helpen je om jongeren te informeren en enthousiasmeren voor een loopbaan in de technologie. De verschillende modules, te vinden onder de noemer Jongeren en technologie, helpen je inzicht te krijgen in wat jongeren belangrijk vinden in hun leven en hun loopbaan. Op die manier kun je jouw activiteiten, die je inzet om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw & infra, nog beter laten aansluiten op de drijfveren van jongeren. Bouwend Nederland stimuleert dit en daarin zijn we partner van Platform Talent voor Technologie. Samen met de andere technische branches werken we aan het vergroten van de interesse voor techniek in het basis- en voorgezet onderwijs.

Ook geven de modules ondernemers en bedrijven praktische adviezen en tips hoe je jongeren kunt betrekken bij het bedrijf, gebaseerd op de vele jaren ervaring met bijvoorbeeld Jet-Net & TechNet en 'Gastlessen zo Geregeld'. Daarnaast vinden bedrijven op oZone modules over samenwerken met beroepsonderwijs met een module Sterk Techniek Onderwijs (STO) en over het Katapult Netwerk. Tenslotte volgen er binnenkort praktische korte modules over innovaties in leven lang ontwikkelen.

Over oZone

oZone is een online leeromgeving, speciaal ontwikkeld voor en door bedrijven in de technische sector. oZone heeft als doel om het technisch vakmanschap van medewerkers te vergroten, om leren in organisaties te vergemakkelijken en om meer technische kennis met elkaar te delen, tussen medewerkers én tussen bedrijven.

oZone is ontwikkeld met de nieuwste technieken en is heel simpel en intuïtief in gebruik. Het is hierdoor voor medewerkers van alle leeftijden en niveaus toegankelijk. Al binnen een week kunnen jouw medewerkers hun eerste nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Op de wat langere termijn kan je leertrajecten maken met meerdere niveaus.

Kosteloos gebruik voor iedereen

In de huidige corona-tijd is het belangrijk dat zoveel mogelijk geïnteresseerde professionals zich kunnen blijven ontwikkelen. De leden van Bouwend Nederland laten wij graag kennis maken met oZone. Je kunt een (gratis) account aanmaken op www.ozone.nl. De modules van Platform Talent voor Technologie hebben in de bibliotheek de volgende titels: Jongeren en Technologie, Werelden van technologie, Onderwijs en keuzes maken en Technologie in taal en beeld.