Zorg dat je e-mailverkeer veilig is en win een feestpakket

Diane Parlevliet

directieassistent
Afbeelding Zorg dat je e-mailverkeer veilig is en win een feestpakket

Deze week is de campagne 'E-mail veilig, bescherm je klanten en je bedrijf' van de Rijksoverheid en Internet.nl gestart. Met deze campagne willen we ondernemers stimuleren om te onderzoeken of zij echt veilig e-mailen én worden ondernemers geholpen om, samen met hun provider, de eventueel benodigde stappen te zetten.

Voor deze campagne is samengewerkt met onder meer Bouwend Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland en DDMA, want elke dag verzenden en ontvangen je klanten en jij honderden e-mails. Helaas zijn die niet altijd optimaal beveiligd door het juiste gebruik van moderne internet- en e-mailstandaarden. Hierdoor wordt een onnodig groot risico gelopen om slachtoffer te worden van cybercriminelen die spoofing en phishing gebruiken om geld te verdienen aan bijvoorbeeld nepfacturen of ransomware-aanvallen. 

Phishing

Volgens het Cybersecuritybeeld Nederland 2020 (opgesteld door Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) is phishing de meestgebruikte eerste stap voor het uitvoeren van een aanval. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de ransomware-aanval van de Universiteit Maastricht, waarbij aanvallers twee maanden vóór de ransomware-aanval toegang kregen tot het netwerk, omdat medewerkers een link uit een phishingmail hadden geopend.

Ook aanvallen op MKB

Aanvallers beperken zich echter niet alleen tot grote organisaties, maar richten hun pijlen ook steeds vaker op kleine organisaties. Uit onderzoek blijkt dat bijna één op de drie mkb'ers wordt bestookt met phishingmails en nepfacturen.

E-mail jij veilig? Vier het!

In deze handige animatie wordt uitgelegd hoe jouw e-mails onderschept kunnen worden. Test zelf of jouw bedrijf z'n e-mailbeveiliging goed op orde heeft. Zo niet, ga met je systeembeheerder en provider in gesprek. Scoor je 100% op de test? Laat ons dit weten zodat wij je een feestelijk pakket kunnen opsturen om het te vieren.