Glas Award 2021: stuur je project in!

dinsdag 16 maart 2021

Irene Taal

Secretaresse vakgroep GLAS
Afbeelding Glas Award 2021: stuur je project in!

De inschrijftermijn voor de Glas Award 2021 is nog steeds geopend. De prijs wordt toegekend aan een bijzondere toepassing van vlakglas, een innovatief product of een spraakmakend proces, of initiatief in de vlakglassector. Schrijf je projecten in!

Ook product- of organisatorische innovaties en andere succesvolle initiatieven kunnen worden aangemeld, bijvoorbeeld ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur. De inschrijving is geopend voor een ieder die betrokken is bij de totstandkoming van een glasproject (architecten, producenten, glasbedrijven, aannemers etc.)

Zo gaat het proces

Er mogen maximaal drie inzendingen worden genomineerd voor de Glas Award. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury. De jury heeft ook dit jaar veel aandacht voor kleinere initiatieven en projecten. De leden van Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland brengen hun stem uit op de genomineerde bedrijven en bepalen hierdoor de winnaar van de Glas Award. Ook worden er een Innovatie Award en (indien van toepassing) een Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze awards worden bepaald door de jury.

Alleen projecten die gerealiseerd zijn in Nederland mogen aangemeld worden.
Aanmelden kan tot 1 juni 2021. De uitreiking vindt digitaal plaats op donderdag 16 september 2021. 

Wie zitten er in de jury?

De onafhankelijke jury van de Glas Award bestaat uit: Peter van Rhede (voorzitter), Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen, Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz BV en Jan Belis van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de Universiteit Gent.

Hoe kan ik mijn project aanmelden?

Dat kan via de website Glasaward.nl. Daar vind je ook het wedstrijdreglement en meer informatie over de prijs. Je kan ook contact opnemen met het secretariaat van de Vakgroep Glas op 079-3252220.

Wanneer is de uitreiking?

De uitreiking van de Glas Award vindt plaats op donderdag 16 september a.s. In tegenstelling tot eerdere berichten is het helaas niet mogelijk dat deze fysiek op het GlasPlein plaatsvindt; de uitreiking zal daarom digitaal uitgezonden worden. De organisatie hiervoor nog in volle gang.