• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Huybregts Relou maakt doorwerkposter voor alle bouwers beschikbaar

Huybregts Relou maakt doorwerkposter voor alle bouwers beschikbaar

dinsdag 21 juli 2020

Angelina van Weerdenburg

Communicatieadviseur
Afbeelding Huybregts Relou maakt doorwerkposter voor alle bouwers beschikbaar

De coronamaatregelen waren nog maar net van kracht of Huybregts Relou uit Son had ze al vertaald naar een overzichtelijke ‘doorwerkposter’. Handig, want zo kunnen kantoor- en bouwplaatsmedewerkers in één oogopslag zien welke nieuwe protocollen voor hen gelden. Op de website van het bouwbedrijf is de poster vrij te downloaden, zodat ook collega-bouwers er hun voordeel mee kunnen doen. “We moeten hier toch samen doorheen.”

Download de poster 

Sinds januari dit jaar is Wouter Bezemer aangesteld als algemeen directeur bij Huybregts Relou. Hij kreeg meteen de coronacrisis voor de kiezen. “Ik viel met mijn neus in de boter”, grapt hij. “Toch kijk ik redelijk optimistisch naar de toekomst. Ik was bang dat we meer problemen zouden krijgen met levering van materiaal. We hadden wel wat vertraging door het sluiten van de grenzen, maar ik had het erger verwacht. Al blijft het koffiedik kijken wat de crisis met het consumentenvertrouwen doet.”

Pakkende poster

Huybregts Relou moest in maart snel schakelen om weer aan het werk te kunnen. Eén van de acties die het bouwbedrijf ondernam, was de ontwikkeling van een heldere poster met symbolen die alle medewerkers dagelijks herinnert aan de nieuwe manier van werken. “Dat is net wat pakkender dan twee uitgeprinte A4’tjes. We zagen een voorbeeld van zo’n poster bij een collega-bouwbedrijf en hebben die uitgebreid met maatregelen voor nieuwbouw, renovatie, kantoor en de bouwplaats.” Op de poster staan basisregels als niezen in je elleboog, maar ook specifiekere maatregelen als looproutes op smalle steigers. De poster - die ook een bouwhekdoekvariant kent – wordt en masse gedownload door andere bouwbedrijven. “Ons websitebezoek is vervijfvoudigd, wat een mooie bijkomstigheid is.”

Nieuwbouwprojecten liepen redelijk door, maar corona had consequenties voor renovatieprojecten. Binnenrenovaties konden nauwelijks worden uitgevoerd, waardoor Huybregts Relou zich op de renovaties aan de buitenzijde van de woningen richtte. Het bouwbedrijf herschreef de protocollen: vooraf ieders gezondheid checken, aangeraakte spullen reinigen en niet werken in de ruimte waar de bewoner zich bevindt. “Gelukkig kunnen we de binnenrenovaties nu mondjesmaat met de nodige beschermingsmiddelen weer oppakken”, zegt Bezemer. “Op onze projecten voor corporaties zijn wisselwoningen ingericht, waar de bewoners tijdelijk naar kunnen uitwijken als wij aan het werk zijn in hun huis.”

Ruggelings

Op alle bouwplaatsen is een coronaverantwoordelijke aangewezen, die er op toeziet dat iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt. “Dat gaat verrassend goed”, vindt Bezemer. “Op de bouwplaats, en ook in smalle kantoorgangen, blijkt het niet altijd mogelijk om anderhalve meter afstand te bewaren. In die gevallen passeren we elkaar ruggelings. Op trappen heeft stijgend verkeer voorrang en wacht dalend verkeer even boven. Als we daarnaast ons gezonde verstand gebruiken en alert zijn, dan komen we heel eind met zijn allen.”