Drie blije switchers over hun overstap naar de bouw

donderdag 23 juli 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Drie blije switchers over hun overstap naar de bouw

Max Falter, Dinand Derks en Mirjam Sentel hebben de overstap gemaakt naar de wereld van de bouw. In een artikel dat vandaag in het AD werd geplaatst, vertellen ze waarom ze van baan zijn geswitcht en hoe ze dit hebben gedaan.

Er zijn volop kansen en baanmogelijkheden in de bouw- en infasector. Deze drie praktijkvoorbeelden laten dat aan jongeren, zij-instromers en ouders zien. De komende jaren heeft onze sector veel nieuwe mensen nodig. Er wordt tot 2022 weliswaar een daling van de bouwproductie verwacht, maar in 2022-20224 trekt de sector weer aan. Vanuit het meerjarenprogramma Instroom zijn er verschillende initiatieven bedacht om jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren en informeren over de bouw- en infrasector. 'Je gaat het maken' en 'Van Bank naar Bouw' zijn twee succesvolle projecten die dit mogelijk maken.

Van Bank naar Bouw

Dinand Derks en Mirjam Sentel komen beiden uit de banksector en hebben de overstap gemaakt naar de bouw. Dit hebben ze gedaan met de begeleiding die wordt aangeboden vanuit het project Van Bank naar Bouw van Bouwend Nederland in samenwerking met de Provincie Zuid Holland.

Je gaat het maken

Max Falter is een goed voorbeeld hoe je als jongere een keuze kan maken om te werken in de bouw- infrasector. Max heeft via een opleidingsbedrijf zijn diploma behaald, is werkzaam bij een bouwbedrijf en wil nog verder leren. Op Jegaathetmaken.nl vind je meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers. Ook is deze campagne te volgen via Instagram en YouTube.

Klik op onderstaande afbeelding om het artikel in het AD te lezen.